Dacian Cioloş l-a desemnat pe ambasadorul Mihnea Constantinescu, reprezentant special în Ministerul Afacerilor Externe, drept coordonator cu însărcinări speciale pentru securitate energetică, decizia premierului fiind publicată vineri în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numirea lui Mihnea Constantinescu în acest post survine în urma unui memorandum din 17 mai al Ministerului Economiei despre ”Coordonarea activităţilor privind participarea României la proiectele regionale din domeniul energetic”.

Mihnea Constantinescu a fost asistent personal al fostului premier Petre Roman (1990-1991), ajungând apoi director de cabinet al premierului Stolojan şi purtător de cuvânt al acestui (1991-1992). În guvernul lui Nicolae Văcăroiu (1992-1996) a fost director de cabinet al acestui şi apoi ministru de stat pentru reformă economică. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În 1998 devine diplomat, dar se reîntoarce la Guvern în 2004 când devine şef de cabinet al lui Adrian Năstase. Timp de trei ani (2005-2008) a îndeplinit aceeaşi funcţie, dar pentru premierul Călin Popescu-Tăriceanu. În 2008 devine ambasador cu însărcinări speciale în Ministerul de Externe. În această calitate, a fost numit, în 2012, de către premierul Mihai-Răzvan Ungureanu drept preşedinte al Comisiei interministeriale de negociere pentru recuperarea creanţelor Rompetrol. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.