Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti Kathleen Kavalec, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Angel Tîlvăr, şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, şi alţi ofiţeri de rang înalt au participat, miercuri, la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului tactic cu trupe şi trageri reale PATRIOT SPARK 23, în poligonul Capu Midia, judeţul Constanţa. În acest context, ambasadoarea Kavalec a subliniat importanţa parteneriatului strategic bilateral şi relaţia puternică de securitate dintre cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiul reprezintă testul inaugural al sistemului de rachete PATRIOT al României, o încununare a mai multor ani de planificare şi cooperare dintre România şi Statele Unite, arată comunicatul de presă al ambasadei SUA în România.

Sistemul PATRIOT va oferi României nu doar cel mai avansat sistem de apărare aeriană din lume, dar şi statutul de lider în apărarea aeriană şi antirachetă din alianţa NATO.

Exerciţiul demonstrează capacitatea sistemului sol-aer PATRIOT de a identifica, urmări şi neutraliza ţinte aeriene, mai indică sursa citată.

„Acest exerciţiu este o dovadă a dedicării  guvernului şi forţelor armate ale României pentru a avea una dintre cele mai moderne şi mai eficiente armate de pe continentul european”, a afirmat Kathleen Kavalec.

Ea a mai menţionat că „tragerea unei rachete din aer este incredibil de dificilă, dar, aşa cum arată exerciţiul de astăzi, operatorii extrem de dedicaţi au abilităţile şi instrumentele necesare pentru a face exact acest lucru”.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti a mai subliniat importanţa Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite şi România şi relaţia puternică de securitate dintre cele două state.

Exerciţiul de miercuri este un exemplu al viziunii comune de pace şi stabilitate, iar Guvernul Statelor Unite este aici, pentru a sprijini şi a colabora cu România, mai precizează sursa menţionată..

Ambasadoarea Kavalec a felicitat România pentru investiţiile continue în apărarea suveranităţii sale teritoriale şi întărirea Alianţei NATO.

Exerciţiul reprezintă investiţia continuă a României în securitate şi apărare, în regiunea Mării Negre. În timp ce întreaga lume urmăreşte cum actorii maligni folosesc rachete pentru a teroriza şi ataca naţiuni paşnice, România oferă o apărare puternică şi vigilentă a flancului estic al NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.