Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat că inspectorul şcolar general al judeţului Argeş trebuie demis de urgenţă pentru că a dus politicul în şcoală şi elevii în politică ca să fie asigurată victoria la alegerile interne ale partidului a unui anume lider la PNL Piteşti. „Inspectorul şcolar general «a înscris elevi de liceu în partid, deşi conform convocatorului, drept de vot au doar membri cotizanţi până la 31 decembrie»”, a adăugat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Inspectorul şcolar general al judeţului Argeş trebuie demis de urgenţă pentru că a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educaţiei! Sper că situaţia de la Argeş este unică la nivel naţional şi va fi rapid soluţionată. Când interesele politice surclasează atribuţiile unei funcţii publice, când un inspector şcolar general obligă profesorii să voteze în funcţie de simpatiile sale şi când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluţia este una singură: demiterea. Presa locală argeşeană semnala, la sfârşitul săptămânii trecute, o situaţie revoltătoare. Pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Piteşti, inspectorul şcolar general «a înscris elevi de liceu în partid, deşi conform convocatorului, drept de vot au doar membri cotizanţi până la 31 decembrie». Acuzaţia de falsificare a convocatorului este gravă, însă atunci când elevii devin instrumente în bătăliile politice interne, cu sprijin de la şefa liberală a învăţământului argeşean, se impun măsuri radicale de urgenţă”, a scris Alina Gorghiu, luni pe Facebook. 
 
Senatoarea PNL a mai spus că aceste acţiuni denotă că inspectorul şcolar ocupă funcţia nu pe merit, ci prin sprijin politic, lucru contrar valorilor liberale. 
 
„Şi se pare că nu este primul derapaj de la atribuţiile funcţiei sale. Conduita sa nu este în acord cu ceea ce a promis PNL românilor şi nici cu modul în care se comportă marea majoritate a membrilor PNL aflaţi în funcţii publice: cu profesionalism şi responsabilitate. Oamenii judecă această guvernare inclusiv după astfel de gesturi punctuale, chiar dacă ele sunt total nereprezentative pentru PNL în ansamblul său. Normal ar fi ca fiecare responsabil din domeniul educaţiei să fie concentrat 100% asupra îndatoririlor sale în sensul asigurării unui act educaţional performant, în timpul examenelor naţionale, mai mult decât oricând. Singura politică care poate fi făcută de un profesor cu responsabilităţi în sistem sau de un inspector şcolar trebuie să fie cea a educaţiei, a pregătirii viitorului copiilor. Cei care fac altfel arată oamenilor că nu ocupă funcţia prin merit propriu, ci prin sprijin politic, ceea ce este contrar valorilor liberale. Corecţia e necesară, nu trebuie să ne temem să începem reformele cu noi înşine”, a completat Gorghiu.
 
Aceasta a adăugat că este necesară demiterea inspectorului şcolar general, în lipsa unei demisii de onoare a acestuia.
 
„Pentru a ieşi din această criză de încredere, în lipsa demisiei de onoare, demiterea inspectorului şcolar general este necesară. În consecinţă, solicit ministrului Educaţiei să o demită de urgenţă pe doamna Elena Liliana Murguleţ de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, pentru ca astfel de practici să nu devină regulă. Cât despre procesul de alegeri interne al PNL, el trebuie să fie supus doar regulilor democraţiei. Dacă la Argeş este un lider judeţean care doreşte un nou mandat, pentru el trebuie să vorbească rezultatele organizaţiei sub conducerea sa, nu inspectorii şcolari şi alţii care ocupă funcţii publice beneficiind de susţinerea sa. Şi exclus categoric elevii din jocurile de culise ale politicii făcute pe persoană fizică!”, a conchis Alina Gorghiu.
 
Viceprimarul oraşului Piteşti Gelu Tofan a fost ales, duminică, în funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PNL. Gelu Tofan a obţinut 275 de voturi din partea liberalilor, iar contracandidatul său, consilierul local Mihai Coteţ, a obţinut doar 210 voturi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.