Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a comentat, luni, injuriile aduse de tinerii din PNL social-democraţilor, la Şcoala de Vară a TNL. Ea a spus că este păcat că presa pune ”etichete din pricina unor mitocani” şi a anunţat că pe viitor, vor fi mult mai atenţi la selecţia celor care merg în aceste şcoli de vară pentru că acele două trei exemplare aruncă o imagine foarte proastă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut mesajele, evident că nu au nicio scuză, cu asta trebuie să încep. O mână de tineri, mai spre dimineaţă au avut un comportament absolut deplasat. Am văzut scuzele pe care preşedinta TNL le-a adresat public colegilor. Din păcate, un eveniment care a fost foarte foarte bun, cu peste 1.000 de tineri, a fost transformat de acest incident într-un eveniment nefericit. Pe viitor, vom fi mult mai atenţi la selecţia celor care merg în aceste şcoli de vară pentru că acele două trei exemplare aruncă o imagine foarte proastă”, a spus Gorghiu.

La observaţia presei că injuriile au fost adresate de mai mulţi tineri, Alina Gorghiu a replicat: ”Cred că nu ştiţi ce înseamnă tineret PNL participant acolo, au fost o mie şi ceva de tineri şi e păcat că puneţi etichete din pricina unor mitocani, etichete pe toţi tinerii liberali şi nu sunt de acord cu asta şi, cu tot respectul, o să apăr tinerii liberali de câte ori o să am ocazia, pentru că sunt nişte oameni foarte bine pregătiţi, nişte tineri şcoliţi care nu merită criticile, pentru că nu au făcut-o toţi”.

”Tineretul PNL înseamnă altceva decât aţi văzut dumneavoastră. Sigur, pentru acel incident, trebuie să exprimăm public scuzele noastre şi o fac şi eu”, a mai spus preşedintele interimar al Senatului.

Întrebată dacă afectează acest incident coaliţia, Alina Gorghiu a răspuns: ”Glumiţi, nu?” ”Analizele nu se fac la 3 dimineaţa şi cred că aţi înţeles cu toţii reacţia mea”, a mai afirmat ea.

Tineri liberali participanţi la Şcoala de Vară TNL cu tema „Next Level Leadership” au scandat în repetate rânduri ”m..e PSD” la petrecerea care a urmat dezbaterilor. Liderul TNL Mara Mareş a prezentat scuze în numele organizaţiei pentru aceste comportamente inacceptabile. La lucrările Şcolii de Vară au rostit discursuri liderul PNL Nicolae Ciucă, secretarul general Lucian Bode, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan, care le-au vorbit despre curaj, principii şi responsabilitate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.