Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a anunţat luni că raportul pe legile educaţiei naţionale va fi finalizat vineri iar votul final, în plenul Senatului, va fi lunea viitoare. Sunt peste 500 de amendamente depuse, a mai spus ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”S-au făcut propuneri cu miile de îmbunătăţire a acestei legislaţii, atât în etapa de dezbatere publică cât şi de dezbatere parlamentară. Săptămâna trecută, aceste legi au venit în Senatului României şi, împreună cu liderii grupurilor parlamentare, am stabilit un calendar. Astăzi, a fost ziua în care s-au centralizat amendamentele şi vă pot informa că sunt peste 500 de amendamente venite din partea multor structuri”, a spus Alina Gorghiu la Senat.

Preşedintele interimar al Senatului a precizat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu liderii de grupuri parlamentare şi cu ministrul Ligia Deca, s-a decis ca pe data de 19 mai, la sfârşitul acestei săptămâni, să fie dat un raport pe legile educaţiei şi săptămâna viitoare, luni, va fi votul în Senat pe legile educaţiei. ”Proiectele acestor legi au fost analizate de partidele aflate în coaliţie, de Opoziţie, sunt legi pe care eu le consider foarte bune, doamna ministru a venit nu odată ci de fiecare dată în Parlament pentru a explica prevederile legii, care sunt îmbunătăţirile pe aceste legi şi să ştiţi că această reformă nu este deloc un moft. Este o lege care era obligatoriu de modificat dacă vrem să vrem să fim şi noi cu elevii, cu matrial ,cu drepturile profesorilor la nivelul standardelor pe care Europa le cere”, a spus Gorghiu.

Ea a precizat că este ”un proiect care înseamnă implementarea celui mai mare proiect de consultare naţională din ultimele trei decenii, de o Românie educată care în opinia noastră va schimba faţa învăţământului românesc”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.