Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, liderul PNL Timiş Alin Nica, a anunţat, marţi, că PSD şi USR au votat pentru revocarea sa din funcţia deinută în Consiliul Naţional de Integritate, deşi justiţia nu s-a pronunţat încă dacă într-adevăr a încălcat vreo lege. Nica anunţă că în continuare va monitoriza activitatea ANI şi va semnala eventuale abuzuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Votul politic bate justiţia! Astăzi, coaliţia PSD-USR a votat pentru revocarea mea din Consiliul Naţional de Integritate, fără niciun temei legal, cu unicul scop de a grăbi acapararea Agenţiei Naţionale de Integritate. Parlamentarii Alfred Simonis (PSD) şi Raoul Trifan (USR) au cerut revocarea mea din funcţia de membru al Consiliului Naţional de Integritate, deşi procurorii nu au apucat să se pronunţe asupra dosarului care mi-a fost fabricat politic de către cei care astăzi mi-au aranjat revocarea”, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, ”mecanismul e simplu”.

”O persoană plătită reclamă diverse speţe, procurorii sunt obligaţi să cerceteze, timp în care oponenţii politici intoxică spaţiul public cu minciuni ascunse în spatele unor aşa zise declaraţii politice. Pentru că nu am mentalitate de victimă, deşi sunt atacat constant şi nejustificat, voi contesta în instanţă votul senatorilor care m-au demis din Consiliul Naţional de Integritate. Pe cei care au ticluit o asemenea mizerie, pe cei care dau bani pentru aşa ceva cu gândul că vor câştiga voturi în plus, am încredere că îi va sancţiona comunitatea, la alegeri”, a mai scris Nica.

Preşedintele CJ Timiş explică faptul că entitatea din care a fost revocat este singura care controlează ANI, iar el a semnalat de-a lungul timpului mai multe nereguli.

”La scurt timp după ce am adus în atenţia presei disfuncţionalităţile acestei instituţii, după ce am arătat cum aceasta riscă să fie folosită pentru hărţuirea unor oameni nevinovaţi, PSD-ul s-a activat instant.  Dacă până acum am atras atenţia că 9 din 10 persoane reclamate de către ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate, mă aştept ca, în câteva luni, PSD-ul să îşi facă treaba şi, în an electoral, să asistăm la acel film sinistru în care preşedintele ANI, băiat de primar PSD-ist, va lega şi va dezlega cariere administrative şi candidaturi politice. Vor fi 10 din 10 nevinovaţi cu reputaţia afectată, vor fi 10 din 10 şantajaţi politic şi 10 din 10 persoane linşate mediatic în timp ce adevăratele dosare de corupţie, şpăgile şi combinaţiile vor rămâne în siguranţă, în afara atenţiei publice”, mai scrie Nica.

Liderul CJ Timiş precizează că va continua să semnaleze abuzurile ANI şi va monitoriza activitatea acestei instituţii şi pe viitor.

”Chiar dacă, temporar, am pierdut calitatea de membru al Consiliului Naţional de Integritate, voi continua să semnalez abuzurile comise de ANI şi voi monitoriza activitatea acestei instituţii. Apreciez munca depusă de angajaţii ANI, ştiu că îşi fac datoria, însă, pentru ca munca lor să dobândească valoare, este nevoie de o schimbare sistemică, acea schimbare pe care începusem să fac şi care m-a costat dosarul fabricat politic”, mai scris Nica.

În încheiere, Alin Nica se întreabă dacă cei care l-au revocat sunt gata să demisioneze din funcţiile deţinute, dacă va fi declarat nevinovat.

”Închei cu o întrebare: cei care mi-au cerut revocarea sunt gata sa îşi dea demisia din funcţiile publice pe care le deţin dacă voi fi declarat nevinovat?”, a concluzionat Nica.

Alin Nica a fost numit membru CNI din 2021, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene l-a propus ca reprezentant al tuturor preşedinţilor de Consilii Judeţene  din ţară. Mandatul este de 4 ani, iar indemnizaţia este „nesemnificativă”, a spus Alin Nica.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în luna ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. infracţiunile ar fi fost comise când era primar în Dudeştii Noi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.