Fostul preşedinte al PNL Timiş Alin Nica, transferat la Forţa Dreptei după ce a fost nemulţumit de alianţa PNL-PSD la nivelul judeţului, a fost anunţat drept candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean Timiş, după trei zile de negocieri în cadrul Alianţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anunţul a fost făcut la sediul USR Timiş, într-o conferinţă de presă care a avut loc vineri şi la care au participat Dominic Fritz şi Alin Nica, în prezenţa liderilor celorlalte partide care formează Alianţa Dreapta Unită.
 
 
”Pot să vă anunţ cu încredere că am agreat că vom candida în data de 9 iunie cu domnul Alin Nica, candidat pentru preşedinţia Consiliul Judeţean Timiş din partea Alianţei Dreapta Unită. Am agreat pe mai departe că vom candida, bineînţeles, şi pe o listă comună la Consiliul Judeţean Timiş”, a declarat Dominic Fritz (USR).
 
Atât Dominic Fritz, cât şi Alin Nica au ţinut să precizeze că în cei patru ani în care s-au acuzat virulent şi şi-au aruncat cuvinte grele, în realitate, au colaborat.
 
”Sunt şi unii care m-au întrebat cum de mergem acum împreună, că în ultimii ani nu a fost întotdeauna soare între voi. Adevărul este, în primul rând, că, de fapt, a existat o colaborare bună între PNL şi USR la nivel judeţean. (…) Am reuşit să rezolvăm mai multe probleme administrative împreună – terenul pe strada Paris, pentru parcare, aerodromul Cioca, probleme care nu s-au rezolvat în ultimii 20 de ani, pe care noi doi, în ciuda diferenţelor noastre, le-am rezolvat în ultimii ani, şi menţionez şi colaborarea pe care am avut-o pe Capitală Culturală, în care ne-am unit în beneficiul Timişoarei. Binenţeles că au existat şi diferenţe. Vreau să subliniez că aceste diferenţe nu au fost personale între Alin Nica şi mine, au fost politice (…). Alin Nica este un om care crede că răul suprem este PSD şi cu acest crez vom merge înainte”, a spus Dominic Fritz, liderul USR Timiş.
 
”Evident că au fost 4 ani în care am avut şi contre, am avut şi disensiuni, dar mă bucur că am găsit cu toţii maturitatea de a trece peste aceste chestiuni care pălesc în faţa pericolului major pe care îl avem înainte. Şi ştiu şi aţi văzut, e reală dorinţa celor care ne vor separaţi, sparţi, divizaţi, de a ne despărţi, de a înfiripa între noi îndoiala, de a readuce pe tapet lucrurile pe care le-am spus unii despre alţii în trecut. Ştiu că am făcut şi greşeli, fiecare dintre noi suntem supuşi erorii, dar ceea ce pot să vă spun foarte clar este că proiectul pe care îl gândim pentru Timiş şi pentru Timişoara transcede orice astfel de disensiune pe care noi am fi putut-o avea în trecut. Eram în primul rând din partide care s-au luptat în timpul campaniei din 2020 cu toate armele. Era, evident, o chestiune de necunoaştere reciprocă, pentru că nu ne-am cunoscut înainte, nu ştiam ce fel de oameni suntem, nu ştiam, nu cunoşteam ideile şi viziunile celorlalţi. Dar, spre deosebire de momentul 2020, acum suntem în faţa situaţiei în care dinainte putem veni deschişi, cu inima curată în faţa cetăţenilor, să le propunem un proiect dinainte gândit, dinainte discutat, o viziune armonizată pentru Timiş şi pentru Timişoara, cu care să nu vindem gogoşi nerealiste către cetăţeni”, a spus Alin Nica, candidatul Alianţei pentru Consiliul Judeţean Timiş.
 
Reprezentanţii Alianţei au precizat că Alin Nica va fi şi pe lista de candidaţi pentru posturile de consilieri judeţeni întocmită şi stabilită de către Alianţa Dreapta Unită.
 
Alin Nica se află la primul său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. El şi-a dorit şi un al doilea mandat pe această funcţie şi a dorit să candideze din partea PNL, acelaşi partid din care făcea parte când a fost ales în 2020 şi a cărui filială judeţeană o conducea. Numai că alianţa PNL cu PSD i-a încurcat planurile, la nivel naţional s-a stabilit că cel care va fi susţinut pentru această candidatură este un membru PSD. Alin Nica s-a opus alianţei PNL-PSD în judeţul Timiş, iar din acest motiv a fost îndepărtat de la conducerea PNL Timiş, în locul său fiind numit Vasile Blaga. Nica s-a înscris apoi în Forţa Dreptei, pentru a putea candida pentru cel de-al doilea mandat la preşedinţia CJ Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.