Alianţa USR-PLUS acuză PSD că a făcut plângere penală, în Sectorul 1, "pentru că vrea să oprească campaniile de informare ale cetăţenilor" cu privire la viza de flotant care le permite să voteze la alegerile locale. "Nu este nimic ilegal în îndemnul USR-PLUS către cetăţenii care trăiesc în Sectorul 1 de a-şi face vize de flotant la adresa de reşedinţă înainte de alegerile locale", afirmă reprezentanţii Alianţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Plângerea penală de la Sectorul 1 este doar o acţiune de campanie a PSD. Nu este nimic ilegal în îndemnul USR PLUS către cetăţenii care trăiesc în Sectorul 1 de a-şi face vize de flotant la adresa de reşedinţă înainte de alegerile locale. Oamenii trebuie să ştie că la aceste alegeri nu se poate vota pe liste suplimentare aşa cum a fost la alte tipuri de alegeri", arată reprezentanţii USR-PLUS, într-un comunicat de presă de sâmbătă.
 
Potrivit sursei citate, "în Sectorul 1, actualul primar PSD Daniel Tudorache ştie că va pierde primăria în faţa candidatei USR-PLUS şi PNL Clotilde Armand şi de aceea o hărţuieşte cu plângeri penale pe motive stupide". 
 
Alianţa USR-PLUS adaugă că îi îndeamnă în continuare pe oameni să îşi facă viza de flotant la adresa de reşedinţă şi să vină la vot pe 27 septembrie, "pentru a scăpa de mafia PSD din administraţia locală". Mai multe detalii pot afla pe site-ul https://www.vizadeflotant.ro/. 
 
"Obţinerea vizei de flotant înseamnă de fapt legalizarea situaţiei locative în cazul în care o persoană locuieşte temporar sau periodic la o altă adresă decât cea de domiciliu. Corespondenţa dintre domiciliul din buletin şi cel real este chiar o obligaţie legală, a cărei nerespectare constituie contravenţie", precizează reprezentanţii USR-PLUS.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.