Alianţa USR PLUS a început luni campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor săi la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Sub sloganul „O Românie fără hoţie”, Alianţa va strânge semnăturile atât online, cât şi în stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„USR-PLUS a fost primul competitor electoral naţional care a strâns semnături electronice la alegerile locale, în plină pandemie, în deplină siguranţă, folosind un sistem sigur de colectare şi validare a datelor, aprobat de Autoritatea Electorală Permanentă.  Semnăturile electronice au fost validate de autorităţile electorale şi acum Alianţa va folosi acelaşi mecanism simplu şi rapid”, au transmis reprezentanţii Alianţei, într-un comunicat de presă remis luni News.ro. 
 
Sursa citată mai spune că numărul de semnături online pe care USR-PLUS a reuşit să îl strângă într-un timp foarte scurt, la alegerile locale, a arătat că România se schimbă şi că cetăţenii români vor o politică nouă. 
 
„USR-PLUS îi îndeamnă pe români să semneze şi de această dată online (https://www.usrplus.ro/) pentru susţinerea candidaţilor săi la alegerile parlamentare, fiind cel mai sigur mijloc în actualul context al pandemiei de COVID-19. Cu o echipă puternică de parlamentari, Alianţa USR-PLUS îşi propune să elimine imunităţile şi pensiile speciale, să pună pe picioare DNA-ul pădurilor, să scoată pe tuşă penalii care au gândit legile antijustiţie şi să reformeze administraţia publică”, conchide sursa menţionată.
 
Membri USR din Bucureşti şi Iaşi se declară nemulţumiţi în legătură cu desemnarea delegaţilor USR-PLUS care vor decide listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare, precum şi de perspectiva ca parlamentari cu o activitate bună să nu se regăsească pe aceste liste.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, membri ai USR Bucureşti acuzau lipsa de transparenţă, în condiţiile în care de sâmbătă începuse votul pentru desemnarea delegaţilor la conferinţa care va decide candidaturile la parlamentare, conferinţe similare urmând să aibă loc în toate filialele, astfel încât la sfârşitul săptămânii viitoare listele de candidaţi să fie definitivate. Conform Regulamentului USR, până  pe 11 octombrie delegaţii  pot vota listele pentru parlamentare.

Unii dintre cei consideraţi „opoziţia” internă reclamau că nici nu au primit link-ul pentru a-şi exprima votul.

De asemenea, membri ai USR Sector 3 susţineau că nu sunt lăsaţi să voteze deşi au cotizaţia plătită la zi, considerând aceasta un abuz.

Acuzaţiile de lipsă de transparenţă porneau, conform mesajelor interne, şi de la faptul că nu se ştia cine sunt cei cu drept de vot, câţi sunt de la USR şi câţi de la PLUS şi câţi au votat în condiţiile în care votul începuse de sâmbătă, suspectând că se doreşte impunerea unei liste de delegaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.