Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS au anunţat că au depus plângere la Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti (BEM) împotriva primarului Capitalei Gabrielei Firea şi a PSD, pentru încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată şi indirectă în mass-media audiovizuală, potrivit unui comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul USR Bucureşti Claudiu Năsui şi liderul PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti cer, de asemenea, sesizarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) privind modul de finanţare a campaniei electorale a Gabriela Firea din bugetul primăriei, cât şi a organelor abilitate cu privire la acest caz.
„Actualul Primar General al Municipiului Bucureşti, dna. Gabriela Firea, candidează pentru un nou mandat din partea PSD, în cadrul alegerilor locale din data de 27 Septembrie 2020, PSD prezentând de asemenea lista de candidaţi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Cu titlu prealabil se impune a se reţine astfel legătura indisolubilă care există între alocările bugetare ale administraţiei publice locale actuale (reprezentată prin Primar) şi interesele candidatului PSD la această funcţie, actualul primar vizând astfel obţinerea unui nou mandat.
Dispoziţiile legale în materie impun o serie de limitări şi constrângeri specifice cu privire la modalitatea de realizare a campaniei electorale, unele explicite şi unele implicite, iar un raţionament juridic judicios implică obligaţii de analiză de fond şi nu doar de formă, în spiritul corectitudinii şi echităţii procesului electoral.
Începând cu data de 31.08.2020, moment care se suprapune în mod straniu cu campania electorală pentru Alegerile Locale 2020, în spaţiul media (transmitere posturi TV şi radio şi preluările specifice în mediul online) a început difuzarea unor spoturi menite să promoveze activitatea Primăriei Capitalei:
● un spot video promovează proiectul Primăriei Capitalei de consolidare a clădirilor istorice;
● al doilea spot promovează lucrările de infrastructură ale Primăriei Capitalei pentru poduri şi pasaje;
● mesaje audio aferente sunt difuzate şi în cadrul posturilor de radio.
Sesizăm prin prezenta plângere efectuarea unei campanii electorale mascate şi indirecte, spoturile astfel reclamate reprezentând în fapt un mesaj electoral specific susţinerii (realegerii) candidatului PSD, care deţine în prezent funcţia de primar şi care conduce, pe de altă parte, autoritatea publică locală.
Vă rugăm de asemenea să sesizaţi atât Autoritatea Electorală Permanentă privind modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului Gabriela Firea, din bugetul autorităţii publice locale, cât şi organele abilitate în vederea constatării unor eventuale fapte contravenţionale ori de altă natură faţă de situaţia de fapt”, precizează Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu în plângerea împotriva Gabrielei Firea şi a PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.