Liderul deputaţilor Partidului Social Democrat, Alfred Simonis, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Consiliului Politic că decizia luată a fost de a nu se mai dezbate moţiunea de cenzură înainte de o decizie a Curţii Constituţionale, precizând că este prea devreme pentru a se discuta despre depunerea unei alte moţiuni de cenzură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Decizia Consiliului Politic Naţional a fost aceea de a nu mai dezbate această moţiunea înainte de o decizie a Curţii Constituţionale, pentru că a fost depusă în sesiune extraordinară, dezbatere în sesiune ordinară s-ar putea să aibă elemente de neconstituţionalitate, prin urmare nu se va mai dezbate moţiunea de cenzură”, a spus Alfred Simonis.

Întrebat dacă PSD ia în calcul iniţierea unei alte moţiuni de cenzură, liderul deputaţilor PSD a răspuns: “Suntem la o zi distanţă de confirmarea majorităţii pe care PNL, cu USR, cu PMP şi cu UDMR şi cu alte grupuri parlamentare au demonstrat-o în Parlamentul României. Cred că e prea devreme să discutăm în acest moment de o altă moţiune de cenzură”.

El a mai declarat că este ruşinos ca Guvernul Orban să rămână la putere cu ajutorul traseiştilor politici.

“Până la urmă este ruşinos că acest Guvern rămâne la putere  cu o serie de traseişti politici. Grupul PNL are 20 aleşi pe listele PSD şi ALDE, oameni care au fost aleşi în acest Parlament pe listele PSD şi ALDE, 17 mai exact la număr, este ruşinos că au rămas cu aceşti oameni la guvernare, este ruşinos că USR care acuză Guvernul în fiecare zi, ieri a demonstrat că susţine Guvernul. La fel PMP-ul şi la fel şi alte grupuri parlamentare care critică Guvernul de tot felul de lucruri necurate şi ieri l-au susţinut”, a mai transmis Alfred Simonis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.