Candidaţii alianţei PSD-PNL pentru Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul Local şi Primăria Timişoara şi-au depus, vineri, candidaturile pentru a participa la alegerile din 9 iunie 2024. Alfred Simonis, cel care va candida din partea acestei alianţe la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, a declarat că priveşte cu smerenie şi încredere ziua alegerilor locale, în timp ce Nicolae Robu, candidatul alianţei la Primăria Timişoara, spune că s-a ”înţelepţit” şi că vrea să facă oraşul ”să palpite o viaţă sănătoasă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem astăzi la Consiliul Judeţean, unde am depus candidatura mea din partea Alianţei PSD-PNL pentru preşedinţia CJ şi a listei comune PNL-PSD pentru CJ. Privim cu smerenie, dar cu încredere, ziua de 9 iunie pentru că Timişul are nevoie de o schimbare, de o nouă abordare în raport cu Guvernul şi cu România. Timişul a fost prea mult timp ocolit de marile investiţii guvernamentale în aceşti 30 şi ceva de ani, de asemenea şi Timişoara. 

În această formulă, împreună cu formula guvernamentală care funcţionează de 2 ani şi jumătate, putem spune că am reuşit atragerea unor investiţii majore în judeţul Timiş. Sunt investiţii de câteva miliarde de euro în diferite etape şi stadii de derulare în judeţul Timiş. Dar nu ne oprim aici. Împreună cu domnul primar Robu vom face tot ce ţine de noi pentru a convinge Guvernul să rămână atent la proiectele judeţului şi ori de câte ori vom obţine o finanţare a unui proiect, ne vom proiecta următoarea dorinţă, investiţie în Timiş şi Timişoara. Pentru că nu putem recupera decalajele faţă de judeţe care s-au descurcat mai bine faţă de Timiş, judeţe care au avut atenţia Guvernului o vreme îndelungată, doar dacă ne focusăm pe aceste investiţii. Le finalizăm pe acestea şi ne dorim altele noi”, a declarat, vineri, Alfred Simonis.

La rândul său, Nicolae Robu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Timişoara, a ţinut să sublinieze că s-a ”înţelepţit”.

”Mi-am depus candidatura cu hotărârea fermă ca înţelepţit după înfrângerea din 2020, împreună cu echipa, cu suportul timişorenilor iubitori de Timişoara, să scoatem oraşul din declinul pe care l-a cunoscut, în care a fost aruncat în ultimii ani. Să facem oraşul din nou să palpite o viaţă sănătoasă, cu un puls sănătos. Timişoara să redevină oraşul florilor, al afacerilor prospere şi a locurilor de muncă bune şi stabile, oraşul în care să îţi fie drag să trăieşti. Şi toate acestea, în ideea valorificării unei oportunităţi extraordinare ca puterea să fie a celor implicaţi în aceste candidaturi, atât la Timişoara, cât şi la Consiliul Judeţean Timiş şi la nivel naţional”, a declarat Nicolae Robu.

În cazul în care va fi ales primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu va avea un viceprimar de la PNL, respectiv pe Dan Diaconu, cel care a ocupat această funcţie şi în mandatele anterioare ale lui Robu. Al doilea post de viceprimar va reveni PSD. 

”Opţiunea mea de viceprimar numărul 1 este pentru Dan Diaconu. Al doilea post de viceprimar va reveni unui coleg desemnat de PSD şi sunt oameni valoroşi, eu îi agreez. Cine spune PSD că e cel mai potrivit va fi acceptat de mine, ca să fie lucrurile foarte clare. Sunt foarte mulţumit de lista de consilieri locali ce a fost propusă şi de PSD, şi de cea de la PNL. Domnul Tabără ocupă a doua poziţie în lista PNL, după Dan Diaconu. Sigur, suntem amestecaţi pe lista generală”, a explicat Robu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.