Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat, joi, după depunerea moţiunii de cenzură, că PSD are peste 233 de voturi pentru acest demers, iar citirea şi votarea moţiunii nu va fi întârziată foarte mult. Simonis a uitat titlul moţiunii, precizând că s-a lucrat la mai multe variante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Moţiunea de cenzură are titlul «Guvernul Orban trebuie trimis...» Cum e? «Guvernul Orban privatizează democraţia», aşa cum privatizează sistemul de sănătate. Îmi cer scuze, lucram la mai multe titluri”, a spus, joi, Alfred Simonis, după depunerea moţiunii de cenzură.

Întrebat pe câte voturi se bazează, Simonis a spus: ”Realitatea o vom vedea la vot. Calculele noastre arată că avem peste 233 de voturi în acest moment. Am încredere că până la începerea dezbaterilor şi până la votul pe moţiunea decenzură vom depăşi acest număr lejer”.

De asemenea, întrebat dacă vor exista absenţe din partea parlamentarilor PSD la votul moţiunii, Simonis a precizat: ”Nu există până în acest moment care să nu poată veni sau care şi-au manifestat indenţia de a nu vota moţiunea de cenzură. (...) Nu se va întârzia foarte mult, trebuie să începem activitatea la Parlament şi să găsim o dată potrivită să demitem acest Guvern toxic pentru România”.

PSD a depus joi moţiunea de cenzură intitulată ”Guvernul ORBAN/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, ca reacţie la asumarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.