Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat că obiectivul obţinerii imunităţii de grup la coronavirus ar putea fi atinsă pe la finalul lunii septembrie sau chiar în luna octombrie, în contextul în care premierul Florin Cîţu a spus că obiectivul este ca 5 milioane de persoane să fie vaccinate până la 1 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu cred, şi mă refer la scenariul cel mai optimist pe care îl văd, dacă tragem toţi în aceeaşi direcţie şi toate aceste dezbateri, polemici şi vorbărie care, din punctul meu de vedere, este excesivă în această perioadă, referitoare la diverse lucruri pe care le facem în domeniul sănătăţii publice, atunci probabil că acea ţintă de obţinerea a imunităţii de grup ar putea fi atinsă toamna, la sfârşitul lunii septembrie sau în luna octombrie. Adică, o perioadă suficientă de timp în care să putem să menţinem acest ritm de 100.000 de persoane vaccinate zilnic, care ar oferi atingerea ţintei respective”, a declarat Alexandru Rafila miercuri la Parlament.

Social-democratul a mai spus că atunci când va fi obţinută imunitatea de grup putem renunţa la purtarea măştii în locurile publice, chestiune care s-a petrecut în alte state care au atins această ţintă de imunizare.

„Restricţiile oferă doar momente de respiro, adică se introduc restricţii mai mult sau mai puţin dure, scade la un moment dat incidenţa bolii, ele se ridică, după care, după un interval de timp, restricţiile se reintroduc. Vreau să terminăm cu această reîntoarcere la restricţii şi să urmăm calea în care restricţiile sunt ridicate o dată pentru totdeauna”, a conchis deputatul PSD. 

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că nu ia în calcul să renunţe la carantina de noapte în această perioadă şi că obiectivul principal este ca 5 milioane de români să se vaccineze până la 1 iunie. De asemenea, premierul a precizat că funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.