Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, afirmă, luni, că limitarea răspândirii pandemiei de coronavrus este ”o prioritate” a tuturor statelor, dar, deocamdată, doar statele din Uniunea Europeană au acces la vaccin. ”Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraţilor noştri din Republica Moldova”, a afirmat deputatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri. Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraţilor noştri din Republica Moldova, pentru a asigura protecţia personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor”, a scris, luni, pe Facebook, Alexandru Rafila.

Acesta afirmă că, ”la fel cum virusul nu cunoaşte graniţe, şi lupta cu acesta trebuie să se încadreze în acelaşi registru, pentru a putea cu toţii să revenim cât mai rapid la o viaţă normală".

România a primit prima tranşă de vaccn anti-Covid 19 şi urmeaază să mai primească alte doze în zilele următoare.

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.