Ministrul propus la Sănătate, Alexandru Rafila a declarat, miercuri, după audierile din Parlament, că certificatul verde ar putea fi reglementat printr-un nou act normativ, el afirmând că introducerea lui se va face după trei săptămâni de creştere consecutivă a incidenţei, şi va putea fi eliminat când aceasta scade. MInistrul propus a mai spus că în certificatul verde va fi introdusă şi testarea, nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea, şi a arătat că trebuie modificat discursul şi această polarizare în societate, care a creat o falie între vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre certificatul verde, Rafila a spus că nu se va renunţa la el, ci se ia în calcul reglementarea lui printr-un act normativ nou.

El a explicat că certificatul se va putea activa în momentul creşterii transmiteri, şi a dat ca exemplu teoretic, după 3 săptămâni de creştere consecutivă, şi retragerea, la o scădere similară, dar şi la o incidenţă de 1, sau 0,5, care să nu pună în pericol sănătatea populaţiei. ”Noi vom folosi certificatul în integralitatea lui, vor folosi şi testarea nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea”, a mai spus deputatul. 

Desprea evoluţia pandemiei, Alexandru Rafila a spus că deocamdată s-a stabilizat, dar e posibil ca la începutul lunii ianuarie să fie o creştere, pentru că va fi perioada sărbătorilor de iarnă.

Ministrul a mai spus că măsurile imediate pe care le va lua sunt testare, servicii medicale  şi încurajarea populaţiei să se prezinte cât mai repede la medic.

”Trebuie modificat discursul şi această polarizare în societate, care a creat o falie între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Oamenii nu mai înţeleg despre ce e vorba, lipsa încrederii în sistemul de sănătate trebuie redobândită. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.