Deputatul PNL Alexandru Muraru afirmă, vineri, într-o postare pe Facebook, că la peste 2 ani de zile de la achiziţia spitalului COVID de Leţcani, încă nu avem un răspuns cu privire la modul cum 13 milioane de euro au fost risipiţi prin această achiziţie de către fosta conducere PSD a Consiliului Judeţean Iaşi şi spune că a adresat o interpelare Ministerului Sănătăţii, pentru a clarifica circumstanţele obscure în care fondurile publice au fost cheltuite pentru o investiţie nefuncţională, păguboasă şi periculoasă pentru pacienţii internaţi aici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Deputatul liberal afirmă că ”au rămas şi astăzi întrebări fără răspunsuri privind legalitatea achiziţiei, respectiv diferenţa de preţ a ofertei între ce primise iniţial un intermediar originar din Republica Moldova şi preţul cu care s-a semnat contractul cu o firmă din Turcia”.
 
”La 2 ani de zile de la procedura de achiziţii, modul în care s-a desfăşurat licitaţia publică în 2020 este lipsit de claritate şi nu există încă o evidenţă concretă din partea autorităţilor contractante a dotărilor acestui spital, raportată la oferta iniţială. Spitalul mobil a pus în funcţiune cu întârziere faţă de data stabilită, dar că şi în aceste condiţii au existat grave disfuncţionalităţi la nivelul instalaţiilor şi dotărilor”, precizează Muraru. 
 
Parlamentarul liberal arată că ”toate aceste disfuncţionalităţi au fost confirmate de autorităţile care au gestionat spitalul modular cât şi de instituţiile guvernamentale care au efectuat verificări”.
 
”Sub rezerva acestor aspecte, consider că viaţa pacienţilor care au fost internaţi aici, cât şi a celor care nu au putut beneficia de serviciile acestei unităţi medicale pe perioada nefuncţionării a fost pusă în pericol, cu preţul lipsei de profesionalism şi răspundere de care s-a dat dovadă în procedura de achiziţie. Cel mai probabil, vieţi omeneşti au fost pierdute, iar alte persoane au rămas cu sechele grave pentru că nu au putut beneficia de serviciile acestui spital COVID în plină pandemie. Opinia publică nu cunoaşte aproape nimic din eventualele perspective cu privire la identificarea şi tragerea la răspundere a celor care au produs acest prejudiciu, au atentat la viaţa cetăţenilor şi nici cu privire la perspectiva de timp privind recuperarea sumelor imense alocate pentru achiziţia şi operaţionalizarea unităţii mobile de la Leţcani”, spune Muraru. 
 
Deputatul anunţă  că a adresat recent o interpelare Ministerului Sănătăţii pentru a clarifica circumstanţele obscure în care fondurile publice au fost cheltuite pentru o investiţie nefuncţională, păguboasă şi periculoasă pentru pacienţii internaţi aici.
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.