Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine că PSD a câştigat aceste alegeri parlamentare şi susţine că este normal ca preşedintele să ia în calcul formarea unei majorităţi în jurul partidului câştigător. "Aceasta este voinţa românilor. Ea nu poate fi călcată în picioare şi nici nu se pot tolera anumite subterfugii politice prin care să fie dat la o parte câştigătorul şi preluat pentru guvernare numărul doi”, afirmă Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Preşedintele României nu va putea să ignore PSD. Nu vreau să par optimistă, dar sunt convinsă, din reacţiile cetăţenilor cu care m-am întâlnit şi cu care s-au întâlnit şi colegii mei, că vom rămâne în continuare pe primul loc. Practic, suntem formaţiunea politică care a câştigat alegerile parlamentare şi atunci este normal ca preşedintele să respecte Constituţia şi să solicite formarea unei majorităţi în jurul partidului care a câştigat alegerile. Aceasta este voinţa românilor. Ea nu poate fi călcată în picioare şi nici nu se pot tolera anumite subterfugii politice prin care să fie dat la o parte câştigătorul şi preluat pentru guvernare numărul doi. Ar fi, repet, un act de trădare faţă de români”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3, duminică seară, la scurt timp după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor.
 
Întrebat cum va proceda PSD în situaţia în care preşedintele Klaus Iohannis nu va desemna premierul propus de partid, dacă rezultatele finale vor arăta că PSD a câştigat alegerile, liderul social-democrat a afirmat că, "dacă îi respectă pe români", şeful statului "cu siguranţă va lua în considerare votul acestora”.
 
"Haideţi să ne închipuim totuşi că preşedintele va respecta Constituţia de aici înainte, că au fost anumite abateri de la legea fundamentală a ţării doar în campania electorală, aceasta s-a încheiat, urnele s-au închis, prin urmare,dacă îi respectă pe români, cu siguranţă va lua în considerare votul acestora şi majoritar dorinţa cetăţenilor ţării de schimbare, de a avea o altă formulă guvernamentală, un alt guvern la Palatul Victoria”, a răspuns Firea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.