Licderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, afirmă, în mesajul transmis în ziua alegerilor locale din Republica Moldova, că avem nevoie ca localităţile din Republica Moldova să fie conduse de aleşi locali cu o viziune clară către valorile occidentale, remarcând că eliminarea ”aşa-zisei limbi moldoveneşti” nu ar fi fost posibilă fără susţinerea unei administraţii proeuropene. El urează succes forţelor democratice şi pro europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Le urez mult succes tututuror candidaţilor care reprezintă forţele democratice şi proeuropene în alegerile locale de azi din Republica Moldova! Baftă şi colegilor din Partidul Social Democrat European! Avem nevoie ca localităţile din Republica Moldova să fie conduse de aleşi locali cu o viziune clară către valorile occidentale. Eliminarea aşa-zisei limbi moldoveneşti nu ar fi fost posibilă fără susţinerea unei administraţii proeuropene în Republica Moldova”, a scris Ciolacu pe Facebook.
În Republica Moldova au loc duminică alegeri locale, un scrutin ce iese din tiparele obişnuite pentru că vine într-un moment tensionat de războiul de la graniţa cu Ucraina şi de amestecul Rusiei pe care îl acuză guvernul proeuropean al preşedintei Maia Sandu, în condiţiile în care ţara se pregăteşte să afle în curând dacă Uniunea Europeană o consideră aptă să deschidă negocierile de aderare după numai un an şi jumătate de la primirea statutului de candidat.

Alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 sunt al optulea exerciţiu electoral de acest tip de la proclamarea independenţei Republicii Moldova şi se vor desfăşura într-o singură zi pe întreg teritoriul ţării, inclusiv în regiunea autonomă Găgăuzia, excepţie făcând doar localităţile aflate sub controlul administraţiei nerecunoscute din Transnistria.

În cadrul acestui scrutin, care vine la doi ani de când la putere se află un guvern proccidental, vor fi aleşi pentru un mandat de patru ani reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv 898 de primari şi 11.058 de consilieri locali (raionali, municipali, orăşeneşti, comunali şi săteşti).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.