PSD a obţinut 37,06 la sută din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 30,28 la sută şi de AUR cu 9,02 la sută, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi după-amiază, conform datelor centralizate până la ora 16.00. În ceea ce priveşte voturile pentru primari, PSD are 39,65 la sută, PNL - 33,75 la sută, iar AUR - 5,95 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rezultatelor transmise de BEC, cu referire la ora 16.00, pentru consiliile locale s-au obţinut următoarele voturi:

PSD – 37,06%

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

PNL – 30,28%

AUR – 9,02%

UDMR – 6,23%

Alianţa Dreapta Unită – 3,33%

Participarea la vot a fost 53,44%, urmând a fi ocupate 36.695 de mandate de consilieri locali.

Voturi valabile pentru consilii locale: 6.069.165

De asemenea, potrivit BEC, rezultatele parţiale pentru primari arată astfel:

PSD – 39,65%

PNL – 33,75%

AUR – 5,95%

UDMR – 5,30%

Alianţa Dreapta Unită – 3,24%

Vor fi distribuite 2.976 de mandate de primari.

Voturi valabile: 6.121.073

Luni seară, reprezentanţii BEC au transmis că, în contextul organizării a două tipuri diferite de scrutin la aceeaşi dată, fluxul de verificare a proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării de la nivelul Birourilor Electorale ale secţiilor de votare a presupus un circuit diferit pentru validarea acestora, noutate care a generat diverse provocări pentru toate persoanele implicate şi care a dus la întârzierea centralizării datelor pentrupreşedinţii de consilii judeţene, primar general al municipiului Bucureşti, Consiliu General al municipiului Bucureştişi pentru membrii din România în Parlamentul European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.