Liderul alianţei Dreapta Unită, Cătălin Drulă, Ludovic Orban şi Eugen Tomac au tras un semnat de alarmă cu privire la faptul că PSD-PNL încearcă să fraudeze votul la alegeri, „pe scară largă”. „Cerem autorităţilor să îşi facă datoria şi să protejeze votul cetăţenilor. Îi avertizez pe Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă că sunt direct responsabili pentru orice încercare de furt şi denaturare a voinţei românilor. Un stat democratic şi european nu poate tolera furtul la vot”, a afirmat preşedintele USR Cătălin Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o zi importantă pentru democraţia noastră, dar această sărbătoare este umbrită de acţiunile clare de fraudare a votului ale PSD-PNL. Avem semnale concrete că PSD-PNL încearcă să fraudeze pe scară largă. S-au găsit buletine de vot preştampilate cu PSD-PNL în multiple locaţii, inclusiv în Sectorul 2 din Bucureşti, Râmnicu Sărat, Bistra în Alba, Constanţa şi multe altele. Nu vom permite ca PSD-PNL să fure viitorul acestei ţări prin fraude electorale. Aceste manevre demonstrează că se tem de votul liber.  Cerem autorităţilor să îşi facă datoria şi să protejeze votul cetăţenilor. Îi avertizez pe Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă că sunt direct responsabili pentru orice încercare de furt şi denaturare a voinţei românilor. Un stat democratic şi european nu poate tolera furtul la vot. Chem toţi cetăţenii să vină în număr cât mai mare la vot. Pentru fiecare vot preştampilat pe care ei îl introduc în urne, noi trebuie să ieşim cu sutele la vot”, a spus Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat de presă al USR:

De asemenea, Eugen Tomac, preşedintele PMP, a  spus că „reclamaţii curg din întreaga ţară, sunt mii de nereguli”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Asistăm la un fenomen de fraudă masivă a acestor alegeri. Cetăţenii români trebuie să ştie că suntem pe cont propriu. Instituţiile statului sunt anesteziate, sunt confiscate şi reacţionează cu foarte mare întârziere. Prin urmare, le cerem tuturor să iasă la vot, iar în această seară să apere fiecare vot. Frauda masivă trebuie combătută prin participare la vot şi apărarea fiecărui vot cinstit!”, a completat Tomac.

În toată ţara au fost înregistrate abateri de la lege. Liderii alianţei Dreapta Unită au dat doar câteva exemple:  

Judeţul Cluj, Apahida, Secţia 313 - Un cetăţean a depus 32 de cereri pentru urna mobilă pentru persoane născute în jurul anului 1930, având deci 94 de ani. Întrebat de reprezentantul USR din secţia de votare despre existenţa acelor persoane, solicitantul a retras documentele şi a plecat.

Judeţul Ilfov, Ciorogârla, Secţia 183 - 52 de cetăţeni cu nume de provenienţă asiatică, probabil angajaţi extracomunitari care nu au drept de vot la alegerile europarlamentare, toţi cu aceeaşi adresă, pe lista complementară pentru europarlamentare.

La Râmnicu Sărat, un votant a găsit un buletin de vot gata ştampilat cu PSD.

La Bistra, în Alba, un votant a primit un buletin de vot gata ştampilat cu PNL.

În Filiaşi, în Dolj, un bărbat a primit 5 buletine de vot pentru votarea primarului. Motru, în Gorj, 7 perechi de buletine de vot pentru primar. La fel s-a întâmplat şi într-o secţie de votare din Constanţa.

La Săcălaz, lângă Timişoara, un bărbat a primit un buletin de vot preştampilat cu AUR.

La secţiile de votare de la şcolile gimnaziale nr. 13, 181 şi 184 din Sectorul 1 s-au activat echipele PSD-PNL care aduc masiv oameni la vot.

Alba: O femeie care a votat la o secţie din Câmpeni a reclamat că a primit un buletin de vot deja ştampilat. Poliţia a deschis dosar penal

Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, a subliniat: „În jurul secţiilor de votare, observăm prezenţa primarilor sau a reprezentanţilor acestora, care încearcă să influenţeze alegătorii să voteze cu ei, continuând campania electorală într-un mod ilegal. Preşedinţii birourilor secţiilor de votare refuză să îi îndepărteze pe cei care încalcă legea. De asemenea, există înţelegeri între primari şi votanţi, astfel încât aceştia din urmă sunt determinaţi să fotografieze buletinele de vot pentru a demonstra că au votat conform instrucţiunilor primarilor. Aceste practici sunt complet ilegale şi trebuie sancţionate”, a subliniat Orban, conform sursei citate.

Cei trei lideri fac apel la implicare din partea tuturor cetăţenilor pentru a apăra democraţia şi integritatea procesului electoral.

„Frauda trebuie combătută prin prezenţa masivă la vot”, a conchis Cătălin Drulă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.