Reprezentanţii ALDE au revenit, joi după-amiază, asupra anunţului privind semnarea unui acord privind o viitoare colaborare cu Partidul M10, precizând că zilele trecute a avut loc o întâlnire între conducerile ALDE şi M 10 legată de o eventuală colaborare politică în perspectiva alegerilor parlamentare şi sprijinirea candidaţilor ALDE, dar că "această discuţie nu a fost însoţită de semnarea vreunui acord între cele două partide politice".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, a fost emis un comunicat de presă potrivit căruia conducerea ALDE a semnat un acord de colaborare cu partidul M 10 privind o viitoare colaborare politică. În urma reacţiilor apărute în mass-media şi a declaraţiilor unor politicieni, facem următoarele precizări: zilele trecute, a avut loc o întâlnire între conducerea ALDE şi M 10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion, privind o eventuală colaborare politică în perspectiva alegerilor parlamentare şi sprijinirea candidaţilor ALDE.  Această discuţie nu a fost însoţită de semnarea vreunui acord între cele două partide politice", spun reprezentanţii ALDE într-un nou comunicat de presă, transmis joi după-amiază.

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că a semnat un acord privind o viitoare colaborare politică cu formaţiunea M10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion. Conform sursei citate, această colaborare politică parafează înţelegerea dintre cele două partide politice, prin care M10 va sprijini candidaţii ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie.

”Alianţa Liberalilor şi Democraţilor este reprezentantul cetăţenilor în Parlamentul României, care susţine drepturile şi libertăţile cetăţenilor, idei ce sunt promovate şi de către partidul M10”, se mai preciza în comunicatul ALDE.

Ulterior, conducerea Partidului M10 a arătat, printr-un comunicat de presă postat pe site-ul partidului, că informaţiile privind protocolul de colaborare cu ALDE reprezintă "o minciună şi o dezinformare" şi că nu a fost semnat niciun acord între M10 şi ALDE, iar "dacă secretarul general interimar a semnat aşa ceva, fără mandat de la Biroul Politic Naţional, va fi exclus".

"Conducerea Partidului M10, reprezentată de membrii Biroului Politic Naţional, dezminte categoric informaţia din comunicatul ALDE privind vreun acord de colaborare de orice natură cu Paridul M10. În mod evident, nu vom susţine niciun candidat ALDE la alegeri. Ne exprimăm surprinderea că astfel de minciuni şi dezinformari sunt promovate de ALDE. Membrii partidului strâng în acest moment semnături numai pentru M10", se menţiona în documentul citat. 

Reprezentanţii M10 mai spuneau că, dacă se va confirma faptul că secretarul general interimar al M10 a angajat partidul fără mandat de la BPN, acesta va suporta consecinţele, fiind sancţionat conform prevederilor Statutului Partidului M10.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.