ALDE a votat, luni, în conducerea lărgită a partidului, să îl susţină pe Mihai Tudose ca propunere de premier a coaliţiei, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu. El nu a vrut să comenteze informaţiile privind relaţia lui Mihai Tudose cu SRI, spunând că nu se bazează pe "speculaţii" şi "bârfe" când analizează o persoană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În zilele trecute am făcut o evaluare a posibilelor candidaturi, discutasem şi rămăsese această candidatură, care înţeleg că a fost votată în CExN şi colegii mei au fost de acord să susţină această candidatură", a spus Tăriceanu.

El a precizat că a existat o abţinere, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai.

Întrebat despre informaţiile privind legăturile lui Tudose cu servicii de informaţii, Tăriceanu a spus că nu se bazează pe "speculaţiI".

"Sigur că sunt tot felul de speculaţii care apar în spaţiul public. Nu pot să stau să mă bazez pe speculaţii, pe bârfe. (...) Nu în felul acesta se face analiza unei persoane", a spus el.

Deputatul PSD Mihai Tudose, ministru al Economiei, validat de CExN ca propunere de premier. La vot au fost patru abţineri. Tudose a fost propus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Decizia va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni, care vor începe la ora 15.00. Toate celelalte variante propuse în şedinţa PSD au refuzat să preia conducerea Guvernului. Imediat după CEx va avea loc şedinţa grupurilor reunite PSD-ALDE, pentru ca parlamentarii să dea un vot asupra propunerii de prim-ministru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.