O fostă candidată AUR pentru Senat în judeţul Alba a fost reţinută de poliţişti sub acuzaţia de delapidare şi fals intelectual. Femeia, care a fost factor poştal, şi-ar fi însuşit 35.000 de lei din pensii, alocaţii şi indemnizaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un fost factor poştal a fost reţinut de poliţişti, pentru delapidare şi fals intelectual. Şi-ar fi însuşit peste 35.000 de lei din alocaţii, pensii şi indemnizaţii, care s-ar fi cuvenit unor cetăţeni din comuna Valea Lungă, judeţul Alba”, a anunţat, vineri, IPJ Alba.  

Poliţiştii au precizat că, din cercetări a rezultat că, în perioada august – decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuţiilor de serviciu, de factor poştal, şi-ar fi însuşit, pe nedrept, suma de 35.000 lei, reprezentând drepturi băneşti (indemnizaţii de handicap, alocaţii, pensii şi pensii de boală), pe care nu le-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane din comuna Valea Lungă. 

 ”Pentru a-şi acoperi faptele, femeia ar fi semnat, în fals, cupoanele şi ar fi atestat, în mod fictiv, achitarea sumelor către beneficiarii legali. De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire şi a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondenţă expediată de instituţii publice către 36 de destinatari, persoane fizice şi persoane juridice”, au mai precizat poliţiştii.   

Pentru documentarea activităţii infracţionale, anterior reţinerii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, poliţiştii au percheziţionat domiciliul femeii. 

Prejudiciul a fost recuperat, aproape integral. 

Potrivit alba24.ro, femeia în cauză este Simona Mărginean care a candidat din partea AUR pentru Senat.  

De asemenea, ea a fost consilier al primarului din Valea Lungă până în luna ianuarie 2022.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.