Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat vineri că un număr de 121 cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au solicitat şi au primit, până acum, adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale de acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Adeverinţele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidenţelor autorităţilor române, solicitanţii nu au nicio interdicţie în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale şi nici nu se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care să fi fost condamnaţi la pierderea drepturilor electorale”, precizează AEP, într-un comunicat de presă. .

Sursa citată mai spune că, din cei 121 de potenţiali candidaţi români la alegerile locale din Italia, 70 sunt femei şi 51 sunt bărbaţi,

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.