Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă, luni seară, că a semnat cererea oficială de aderare la Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Aceasta este alegerea Ucrainei şi a poporului ucrainean. O merităm cu prisosinţă”, a transmis, la rândul său, într-un mesaj pe Twitter, premierul ucrainean Denis Şmihal.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: Într-un mesaj postat pe Facebook, Volodimir Zelensk anunţă, luni seară, că a semnat cererea oficială de aderare la Uniunea Europeană.  

Anterior, în cursul zilei, el a îndemnat luni Uniunea Europeană să integreze Ucraina ”neîntârziat”. 

”Aderarea este o cerere exprimată de mult timp de către Ucraina. Însă există diverse opinii şi sensibilităţi în UE pe tema extinderii. Ucraina va trimite o cerere oficială, Comisia Europeană urmează să prezinte un aviz oficial, iar Consiliul se va pronunţa”, a declarat, luni, preşedintele Consiliului European Charles Michel.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.