Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat sâmbătă la un prânz de lucru împreună cu reprezentanţi ai companiilor americane care au investiţii în România, în cadrul vizitei pe care o face în Washington, printre participanţi numărându-se membri din conducerea Amgen, Motorola Solutions, ExxonMobil, Oshkosh Defense, Parsons, Merck (MSD Pharma), UiPath, Textron/Bell şi AMRO. Reprezentanţii companiilor americane s-au declarat interesaţi de o vizită în România în luna iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

"Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a participat sâmbătă, 23 martie, la un prânz de lucru împreună cu reprezentanţi ai companiilor americane care au investiţii în România, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Washington DC. Printre participanţi s-au numărat membri din conducerea Amgen, Motorola Solutions, ExxonMobil, Oshkosh Defense, Parsons, Merck (MSD Pharma), UiPath, Textron/Bell şi AMRO. În cadrul întrevederii, prim-ministrul român a subliniat importanţa parteneriatului transatlantic pentru prosperitatea şi securitatea economică a Europei şi a Statelor Unite ale Americii, evidenţiind faptul că întărirea acestei legături este unul dintre obiectivele Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene", anunţă Guvernul.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a reafirmat dorinţa României de a consolida şi aprofunda dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii. Au fost prezentate interlocutorilor măsurile adoptate de Guvernul României, care au drept scop creşterea atractivităţii mediului de afaceri românesc şi a fost adresată invitaţia de a investi în ţara noastră.

"Reprezentanţii companiilor americane au exprimat interesul de a efectua o vizită în România, în luna iunie 2019, ca urmare a prezentării de către premierul român a oportunităţilor pe care ţara noastră le oferă într-o serie de domenii, cum ar fi: sănătate, energie, cercetare şi inovare, tehnologia informaţiei, şi comunicaţii", conform Executivului, care afirmă că "investitorii americani au apreciat măsurile luate de Guvernul României referitoare la creşterea bugetului destinat investiţiilor în sănătate şi infrastructură, precum şi la oportunităţile de creştere a industriei strategice de apărare".

Dialogul constant între Guvernului României şi investitori a fost de asemenea menţionat în cadrul întrevederii, iar reprezentanţii companiilor prezenţi la discuţii au exprimat aprecierea faţă de participarea miniştrilor la forumurile de investiţii organizate de companiile americane.

Discuţiile au vizat şi recentele modificări aduse legislaţiei privind Parteneriatul Public Privat, fiind evidenţiat faptul că aceasta include termeni contractuali extinşi şi permite o finanţare mai flexibilă, precum şi împărţirea beneficiilor şi riscurilor între partenerul public şi cel privat.

Un alt subiect dezbătut pe larg, în cadrul întrevederii a vizat succesele înregistrate de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene pe o serie de dosare importante pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Viorica Dăncilă a mulţumit Statelor Unite pentru sprijinul acordat României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, subliniind beneficiile pe care acest demers l-ar aduce pentru companiile americane ce dezvoltă afaceri în România.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se află în vizită în SUA în perioada 23-26 martie 2019 pentru a participa la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Vizita are loc ca urmare a invitaţiei pe care preşedintele AIPAC, Morton Fridman, şi directorul executiv AIPAC, Howard Kohr, au adresat-o prim-ministrului României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.