Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern de duminică, faptul că Executivul a decis să ia unele măsuri pentru a gestiona situaţia refugiaţilor din Ucraina şi a sprijini Guvernul de la Kiev, în contextul în care situaţia din ţara vecină se deteriorează. El a anunţat că, în urma înscrierii donatorilor pentru Ucraina în platforma pusă la punct de Guvern, un prim transport cu ajutoare va pleca, duminică seară, către ţara vecină. El a solicitat cetăţenilor, ONG-urilor şi instituţiilor care vor să se implice pentru ajutorarea ţării vecine să se înscrie în platformă, în felul acesta ajutoarele putând fi direcţionate "acolo unde este nevoie şi într-un mod cât se poate de bine coordonat şi gestionat".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Situaţia din Ucraina se deteriorează din cauza intensificării agresiunii militare ruse, iar pe acest fond Guvernul României a decis un nou pachet de măsuri prin care să putem să intensificăm gestionarea situaţiei refugiaţilor de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova şi, de asemenea, să sprijin Guvernul de la Kiev şi poporul ucrainean care au nevoie de solidaritate în aceste momente deosebit de grele", a declarat Ciucă.

El a amintit, la începutul şedinţei de Guvern, măsurile decise duminică dimineaţă, respectiv acordarea de sprijin către Ucraina constând inclusiv în echipament militar, dar şi în alte tipuri de ajutoare, în cuantum total de peste trei milioane de euro, dar şi demararea unei campanii de donare de sânge pentru militarii ucraineni răniţi, campanie în cadru căreia au donat sânge mai mulţi membri ai Cabinetului Ciucă. 
 
Premierul a subliniat implicarea societăţii civile, mulţumind în nume personal şi al Guvernului cetăţenilor, ONG-urilor, instituţiilor care s-au implicat voluntar în ajutorarea ucrainenilor. 
 
"La nivelul Guvernului funcţionează o platformă pe care s-au înscris aceşti donatori, aceşti oameni de bine şi în momentul de faţă am reuşit să gestionăm şi să coordonăm toate aceste materiale şi echipamente şi, începând din această seară, vom avea un prim transport care va pleca spre Ucraina. De asemenea, este foarte important să menţionez că în continuare îi rog pe toţi cei care vor să facă acest gest de solidaritate să acceseze această platformă şi în felul acesta vom putea să direcţionăm toate aceste ajutoare acolo unde este nevoie şi într-un mod cât se poate de bine coordonat şi gestionat”, a subliniat premierul Nicolae Ciucă. 
 
El a cerut tuturor membrilor Cabinetului "să continue să ia măsuri concrete şi într-un timp cât mai scurt pentru a putea să gestionăm această situaţie, începând de la punctele de trecere a frontierei până la cele mai mici detalii în interiorul ţării” şi să asigure continuitatea serviciului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.