Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Fran Timmermans, a declarat, miercuri, că Laura Codruţa Kovesi este o juristă de foarte bună calitate, pe care o admiră pentru curajul său, iar CE a spus, inclusiv în discuţiile cu autorităţile române, că este important ca ea să poată să-şi prezinte candidatura la funcţia de procuror-şef european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Comisia a fost cât se poate de clară de mai multe ori. dna Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European pentru a fi primul procuror european. Am avut ocazia să lucrez cu dna Kovesi timp de mai mulţi ani. Ştiu că este o juristă de foarte bună calitate, pe care o admir pentru curajul său. În ceea ce priveşte Comisia, este important ca ea să poată să-şi prezinte candidatura, să poată fi candidată, astfel încât instituţiile europene să poată lua o decizie. Ne-am exprimat foarte clar această poziţie şi în discuţiile cu autorităţile române”, a declarat Timmermans, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) discută, miercuri, contestaţia depusă de Laura Codruţa Kovesi faţă de măsura controlului judiciar. Ea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă de către procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.