Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European se desfăşoară, astăzi, la Bucureşti, iar la reuniune participă Manfred Weber şi Klaus Iohannis. În discursul rostit, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că în România încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrităţii, ce ţine le putere un grup de privilegiaţi ai momentului. „Drama acelor ani negri nu se va mai repeta, nu atât timp cât depinde de noi”, a adăugat Iohannis. El a exprimat aprecieri faţă de lista de candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare. Preşedintele a criticat modul pesedist cinic şi iresponsabil de a face politică. Secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez, a spus că România nu poate cădea în capcana socialismului, precizând că ţara noastră a facut faţă turcilor, a dărâmat comunismul şi a rezistat la fantasma naţionalismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Liderul PNL, Ludovic Orban, i-a prezentat pe candidaţii liberali la europarlamentare, spunând că aceştia sunt „husarii înaripaţi” şi îndemnându-i să intre în luptă.

„Ne aşteaptă patru bătălii extrem de dificile. Nu există minuni, nu există soluţii miracol, nu există forţe care să ne ajute, să spunem forţe din spate sau forţe din umbră. Fraţilor, există doar bunul nostru simţ, există doar educaţia noastră, există doar omenia noastră, există doar compasiunea noastră pentru cei aflaţi în suferinţă, există doar dragostea faţă de semenii noştri, există munca pe care au făcut-o cei mai mulţi dintre primarii Partidului Naţional Liberal în folosul comunităţilor pe care le-au condus. Există proiectele noastre, există buna noastră intenţie, există capacitatea fiecăruia dintre noi de a-i convinge pe cei din jurul nostru că pentru România nu există decât o singură soluţie, iar numele acestei soluţii este Partidul Naţional Liberal”, a afirmat Ludovic Orban.
 
El a spus că, în următorii doi ani, liberalii nu au altă soluţie decât să câştige, să meargă în întâmpinarea oamenilor.
 
„Trebuie să ne întâlnim cu oamenii să le spunem adevărul despre ticăloşiile şi despre nenorocirile pe care le provoacă actuala formaţiune de guvernare împreună cu tovarăşii de drum PSD, fiecăruia dintre români. Să le spunem că deşi au promis să crească salariile, pensiile, au promis să ducă România mai aproape de Uniunea Europeană, nu au făcut altceva decât să ne pună într-un conflict gratuit cu liderii europeni. Nu au făcut altceva ca în loc să crească veniturile românilor, să crească factura la energie, factura la gaze, să crească toate preţurile de la alimente, medicamente până la combustibil, mâncând orice formă de creştere a veniturilor, adică PSD cu o mână a dat şi cu o mână a dat şi cu două mâini a luat”, a continuat Orban.
 
Liderul PNL a susţinut că liberalii trebuie să spună ce au făcut.
 
„Avem, slavă Domnului, 1100 de primari, care aproape toţi au luat localităţile lor, aşa cum preşedintele Iohannis a luat Sibiul, un oraş care părea abandonat, fără industrie, şi l-a adus în câţiva ani de zile la statura unui oraş european. La fel au făcut Emil Boc, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Dragos Chitic. La fel a făcut domnul Flutur, nu George Flutur, ci primarul Botoşaniului, domnul Flutur.  La fel a făcut Ion Lungu în Suceava, la fel au făcut primarii noştri de oraşe şi primarii noştri de comune. Avem primari de localităţi în care nu se mai dă niciun ajutor social. Avem primari care sunt campioni la absorbţia fondurilor europene, avem primari care sunt campioni la atragerea de investiţii pentru crearea de locuri de muncă şi pentru generarea prosperităţii comunităţilor lor. Avem primari care, deşi au fost întotdeauna călcaţi în picioare de autorităţile guvernamentale, au avut forţa să se bată pentru cetăţenii care le-au acordat încrederea să ducă la bun sfârşit toate proiectele pentru a ridica nivelul de viaţă şi calitatea serviciilor în localităţile pe care le conduc. Vă dau un simplu exemplu. În Bucureştiul condus de PSD, de 12 ani de zile parcările se fac în continuare cu parcagii. Oficial sau neoficial cu bileţele sau fără bileţele, în timp ce în toate oraşele liberale parcarea se plăteşte cu telefonul mobil. Asta înseamnă civilizaţie, asta înseamnă digitalizare, asta înseamnă cu adevărat să faci lucruri bune pentru semenii tăi”, a precizat Ludovic Orban.
 
Orban a susţinut că PNL are cea mai valoroasă listă de candidaţi dintre toate partidele politice, care au făcut lucruri extraordinare pentru oameni.
 
Ludovic Orban i-a chemat pe scenă pe candidaţii liberali la alegerile europarlamentare.
 
„Şi aşa cum îmi pace mie, o să închei cu un strigăt de luptă! Ultima încercare a turcilor de a ocupa Viena a fost zădărnicită de o şarjă de cavalerie care a fost condusă de husari înaripaţi polonezi şi care au reuşit într-o şarjă de cavalerie să întoarcă pe spate sute de mii de otomani care erau împrejurul Vienei reuşind, practic, să păstreze Europa aşa cum este ea astăzi. Dragii mei, şarja de cavalerie a început, husarii înaripaţi sunt pregătiţi de luptă, fiecare dintre voi trebuie să intre în luptă cu încrederea în izbândă!”, a încheiat liderul PNL.

UPDATE: “Socialismul nu mai reprezintă răspunsul la nevoile europenilor. România este unul dintre cele mai bune exemple.În această ţară vedem faţa adevărată a socialismului, vedem dezastrul pe care îl provoacă acest pseudo-guvern, vedem care sunt atacurile la persoană şi încercările de a distruge instituţii. Spuneam pseudo-guvern pentru că misiunea unui guvern este aceea de a guverna în interesul cetăţăenilor. Acest guvern nu se preocupă absolut deloc de interesele cetăţenilor români”, a afirmat Antonio Lopez. 

 
El a precizat că românii au făcut faţă turcilor, au dărâmat comunismul, au rezistat fantasmei naţionalismului şi România nu poate cădea în capcana socialismului. 
 
“Ceea ce fac socialiştii este să atace statul de drept, PSD-ul este împotriva valorilor europene. Această ţară, care a făcut faţă turcilor şi a luptat cu curaj pentru a dărâma comunismul, a rezistat la fantasma naţionalismului şi a construit un stat care în prezent este un exemplu în ceea ce priveşte protecţia minorităţilor.  România nu poate  ceda în faţa capcanei socialismului, România nu poate să cadă în capcana socialismului”, a precizat secretarul general al PPE.  
 
Antonio Lopez a menţionat că ştie forţa românilor, că peste un milion de români trăiesc în Spania, ţara sa de origine, şi prin munca acestora ţara sa s-a transformat într-una mai puternică. 
 
“Cunosc care este forţa poporului român. În ţara mea de origine trăiesc peste un milion de români şi în ultimele decenii munca lor pe care au prestat-o din greu ne-a ajutat să transformăm Spania într-o ţară mai puternică. Acum a sosit momentul ca românii să facă acest lucru pentru România. Sunt spaniol şi sunt mândru de diaspora română din Spania”, a mai spus secretarul general al PPE.
 
El a mai declarat că Klaus Iohannis este cel mai bun preşedinte pe care l-a avut România şi că nu este normal ca primarii din alte partide decât cel de guvernământ să fie excluşi de la finanţarea europeană.
 
Lopez a mai afirmat că se duce o luptă pentru viitorul Europei, una bazată pe valori şi principii şi că este momentul României, ora României.

UPDATE: „Ne trebuie votul românilor şi îl vom avea. Lupta pentru o Europă mai bună e lupta noastră, a tuturor celor pentru care Europa e sinonimă cu pacea, prosperitatea şi libertatea tuturor cetăţenilor”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a menţionat că anul acesta e unul simbolic.
 
 
„Sunt 30 de ani de democraţie, de când ne-am câştigat libertatea de a ne putea reîntoarce după lungi suferinţe în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne amintim ce înseamnă tirania, ce înseamnă dictatura mediocrităţii, ce ţine le putere un grup de privilegiaţi ai momentului, în timp ce majoritatea cetăţenilor se luptă pentru supravieţuire. Drama acelor ani negri nu se vor mai repeta, nu atât timp cât depinde de noi”, a susţinut Klaus Iohannis.
 
El le-a spus participanţilor că, dacă le vor explica românilor cât din beneficiile europene li se refuză din cauza eşecului actualei guvernări, românii îi vor susţine.
 
„Văd în oferta PNL oameni capabili, parteneri loiali ai PPE în efortul de a revilatiza cel mai important proiect democratic din care suntem parte, Uniunea Europeană”, a adăugat Iohannis.
 
„Unele partide politice de la noi - şi mă refer în primul rând la PSD - au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă şi încearcă să câştige capital electoral cu un discurs antieuropean. E modul pesedist cinic şi iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii e să negi chiar principiile pe baza cărora a fost înfiinţată UE şi în acelaşi timp să ceri votul oamenilor pentru a trimite reprezentanţii partidului tău să facă parte tocmai din instituţiile pe care le critici. A fi bun român şi patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxellesul. Dimpotrivă, Europa este România şi România este Europa. România europeană înseamnă bunăstare, prosperitate, justiţie independentă şi stat de drept”, a subliniat Klaus Iohannis.

UPDATE: Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a spus, în discursul său de la Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, că preşedintele României, Klaus Iohannis, este alături de PNL şi alături de România cu inima şi sufletul, în fiecare zi, în fiecare săptămână.

“Nu a putut să fie alături de noi în primul rând din cauza aşezământului constituţional şi din cauza atribuţiilor pe care le are ca preşedinte al României. Vă garantez fiecăruia dintre dumneavoastră că domnul Klaus Iohannis este în fiecare clipă, în fiecare zi, în fiecare săptămână, cu inima şi cu sufletul alături de noi, alături de Partidul Naţional Liberal, alături de România”, a afirmat Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii liderilor Partidului Popular European, de la Bucureşti.

El a mai spus că dacă în urmă cu doi ani PSD avea 55 de procente în sondajele de opinie, iar PNL 16-17 la sută, în prezent, liberalii i-au depăşit pe social-democraţi şi sunt pe un trend ascendent.

“Prima bătălie a anului este bătălia pentru Parlamentul European, alegerile europene. În ianuarie - februarie 2017, în toate sondajele de opinie partidul de guvernământ Partidul Social Democrat avea 54 -55 la sută, iar Partidul Naţional Liberal avea 16 - 17 la sută. Cred că multora dintre dumneavoastră dacă le-aş fi spus în ianuarie, februarie că avem forţa să învingem ciuma roşie fără nici un fel de rezerve, probabil aţi fi considerat că nu sunt cu picioarele pe pământ. O să vă spun astăzi că Partidul Naţional Liberal a depăşit Partidul Social Democrat şi nu numai că a depăşit Partidul Social Democrat, dar suntem pe o traiectorie ascendentă, în timp ce ei se duc cap pentru că şi-au bătut joc de România”, a afirmat Orban.

El a precizat că în toate cercetările sociologie Klaus Iohannis nu are contracandidat pentru alegerile prezidenţiale. 

„Partidul Naţional Liberal organizează sâmbătă, 16 martie 2019, la Bucureşti, Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, cea mai puternică familie politică din cadrul Uniunii Europene. La reuniune vor lua parte peste 150 de primari şi lideri regionali din spaţiul european, precum şi aproximativ 3000 de aleşi locali din România. La invitaţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, vor lua parte la acest eveniment Preşedintele României, Klaus Iohannis, candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019, Dara Murphy”, a anunţat PNL.

În cadrul reuniunii, Manfred Weber va prezenta viziunea asupra viitorului Uniunii Europene şi principalele linii ale programului PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Totodată, cu ocazia acestui eveniment va fi prezentat Manifestul Regional şi Local al PPE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Summit-ul PPE conţine două paneluri de dezbatere referitoare la îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivelul comunităţilor locale, la care vor lua parte Olgierd Geblewicz (preşedinte al regiunii Westpomerania, Polonia), Daniela Cîmpean (preşedinte al CJ Sibiu), Emil Boc (primarul municipiului Cluj-Napoca), Jelena Drenjanin (reprezentant al regiunii Stockholm), Yordanka Fandakova (primar al Sofiei), Markku Markkula (preşedinte al regiunii Helsinki), Gheorghe Flutur (preşedinte CJ Suceava/ preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PNL), Ana Lídia Pereira (preşedinte al organizaţiei de tineret a PPE)

Summit-ul PPE se va încheia cu o conferinţă de presă comună susţinută de preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.