Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat, luni, la Bucureşti, că este greu de prevăzut cum va evolua conflictul din Ucraina, însă Vladimir Putin nu poate fi lăsat să câştige deoarece lumea ar vedeni un loc mult mai periculos. ”Probabil că războiul se va încheia la masa negocierilor, însă rezultatul va fi dat de situaţia de pe câmpul de luptă”, a afirmat secretarul general al NATO, adâugând că aliaţii trebuie să continue să sprijine Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jens Stoltenberg a fost întrebat, luni, la Bucureşti, dacă urmează o escaladare a conflictului din Ucraina şi a afirmat: ”Războaiele sunt greu de prevăzut (...) Preşedintele Putin a făcut o mare greşeală strategică, a subestimat forţa poporului şi armatei şi a nivelului politic din Ucraina. A crezut că poate să preia controlul întregi ţării în câteva zile, apoi trupele au fost respinse”.  

Secretarul general al NATO a precizat că ”sarcina noastră este să sprijinim Ucraina, pentru că singura modalitate de a obţine un rezultat pozitiv este să îmtîrim capacitatea lor de luptă”.  

”La un momdent sau altul, probabil că războiul se va încheia la masa negocierilor, însă rezultatul negocierilor va fi dat de situaţia de pe câmpul de luptă”, a mai declarat secretarul general al NATO.  

Potrivit acestuia, ”ar fi o tragedie pentru poporul ucrainean dacă câştigă Putin”.  

”Dar şi lumea întreagă va deveni un loc mai periculos. Mesajul ar fi către toţi liderii autoritari că, prin uz de forţă, se pot atinge nişte obiective. Vom fi într-o lume mai periculoasă şi vom fi mai vulnerabili. Nu putem da înmapoi acum”, a mai declarat Stoltenberg.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.