Secretarul de stat pentru procesul de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) Luca Niculescu a participat miercuri, la inaugurarea noului Centru Regional OCDE de la Istanbul, în prezenţa Secretarului-General al Organizaţiei, Mathias Cormann, precum şi a unor înalţi oficiali ai Guvernului turc, transmite MAE. Luca Niculescu a evidenţiat valoarea adăugată pe care România o aduce eforturilor Organizaţiei privind promovarea celor mai bune practici în regiune, în calitate de stat candidat pentru aderarea la OCDE şi din perspectiva rolului pe care îl joacă în regiunea extinsă a Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu acest prilej, Comitetul Director al Centrului Regional, format din personalităţi reprezentative pentru activitatea OCDE, s-a reunit pentru prima dată şi a discutat priorităţile Centrului, fiind scos în evidenţă rolul acestuia ca centru (hub) de promovare a activităţilor OCDE în regiune şi de dialog cu partenerii regionali.

”Secretarul de stat Luca Niculescu, desemnat recent de către conducerea OCDE în calitate de membru al Comitetului Director, a salutat iniţiativa înfiinţării Centrului, menit să încurajeze cooperarea interregională, să asigure o platformă de dialog în materie de politici publice şi să sprijine statele din regiune pentru a face faţă principalelor provocări economice şi sociale. Oficialul român a remarcat că demersul este mai mult decât binevenit, în contextul implicaţiilor războiului de agresiune dus de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei”, conform MAE.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

De asemenea, secretarul de stat Niculescu a exprimat disponibilitatea autorităţilor române de a contribui cu expertiză sectorială la activitatea Centrului, amintind că România acordă sprijin financiar pentru principalele programe regionale ale OCDE.

”A evidenţiat valoarea adăugată pe care România o aduce eforturilor Organizaţiei privind promovarea celor mai bune practici în regiune, în calitate de stat candidat pentru aderarea la OCDE şi din perspectiva rolului pe care îl joacă în regiunea extinsă a Mării Negre. Astfel, a subliniat că România deţine o expertiză importantă, legată atât de cooperarea cu OCDE, cât şi de experienţa sa de tranziţie spre o economie de piaţă funcţională, pe care o poate împărtăşi în plan regional, alături de statele membre OCDE”, precizează MAE.

Centrul OCDE de la Istanbul, înfiinţat de către Secretariatul Organizaţiei în parteneriat cu Guvernul turc, are ca obiectiv sprijinirea programelor regionale ale OCDE – Programul Eurasia, Programul pentru Europa de Sud-Est, iniţiativa pentru Orientul Mijlociu şi Africa –, precum şi promovarea standardelor şi bunelor practici ale OCDE în relaţia cu statele din regiune.

Printre domeniile prioritare ale Centrului se numără problematica schimbărilor climatice, promovarea egalităţii de gen, sprijinirea mediului de afaceri, dezvoltarea sectorului privat, sprijinirea conectivităţii şi infrastructurii, promovarea comerţului şi a investiţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.