Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu a picat marţi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSRM a fost adoptată, cu susţinerea parlamentarilor PDM, anunţă unimedia.info. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, după căderea Guvernului Maia Sandu, că este un demers ”îndreptat împotriva intereselor pe termen mediu şi lung ale Republicii Moldova şi ale cetăţenilor săi”, iar sprijinul României, inclusiv financiar în perioada următoare, va depinde de cpntinuarea reformelor. Votul de neîncredere primit de Guvernul Republicii Moldova transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă, iar necesitatea reformelor, în special în domeniul judiciar, nu a dispărut odată cu votul pentru căderea Guvernului, a declarat marţi un purtător de cuvânt al CE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Comisia Europeană acordă prima autorizaţie de comercializare a vaccinului împotriva Ebola
CITEȘTE ȘI R. Moldova: Guvernul Maia Sandu a picat. Moţiunea de cenzură iniţiată de PSRM a fost adoptată cu sprijinul PDM - VIDEO

Deputaţii PSRM şi PD au votat pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Astfel, actualul Executiv a fost demis cu votul a 63 de deputaţi, precizează Unimedia.

„În iunie pe întuneric, cu frică, unii au decis în ultima clipă să meargă împotriva lui Plahotniuc, iar astăzi, pe lumină, mergeţi împotriva unui Guvern al poporului. Refuzăm să fim părtaşi într-un joc, în care partenerii de coaliţie încearcă să captureze statul. Aveţi de luat o decizie, pentru care veţi răspunde în faţa propriilor alegători”, a declarat Maia Sandu în discursul rostit în Parlanment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.