Prinţul de Wales al Marii Britanii a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi a semnat în cartea de onoare, în prima zi a vizitei oficiale pe care o face în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul Charles a ajuns la Mormântul Ostaşului Necunoscut, însoţit de ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, şi a fost întâmpinat de colonelul Dorel Bejan şi de militarii Regimentului 30 Gardă ”Mihai Viteazul”, care i-au prezentat onorul şi care au intonat imnurile Marii Britanii şi României.

Prinţul Charles a depus apoi o coroană din maci, însoţită de un bilet cu semnătura sa, a salutat soldaţi britanici care se află în misiune în România şi a semnat în cartea de onoare.

Coroana de flori, adusă special din Marea Britanie pentru acest eveniment, i-a fost înmânată Prinţului de Wales, de un militar şi a fost depusă la baza monumentului. Cu o formă rotundă şi realizată în tradiţia britanică, coroana are în componenţa sa mai mulţi maci stilizaţi, macul fiind simbolul eroului căzut la datorie.

După depunerea coroanei, Alteţa Sa Regală a semnat în Cartea de Onoare a monumentului din Parcul Carol I, care este păzit de o subunitate a Brigăzii 30 Gardă, destinată special pentru Mormântul Soldatului Necunoscut. Spre finalul ceremoniei, Prinţul Charles a schimbat câteva cuvinte cu trei ofiţeri britanici care lucrează în cele două sedii NATO din Bucureşti. 

La ceremonia solemnă din Parcul Carol I, care a durat aproximativ 10 minute, au luat parte în jur de 60 de militari de la Brigada 30 Gardă şi Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazu", dar şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, şi ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.

Tototdată, câteva zeci de părinţi cu copiii lor au asistat la eveniment, unii dintre aceştia declarând că au venit special la ceremonie pentru a-l vedea pe Prinţul Charles, pe care îl admiră.

"Am o admiraţie faţă de Familia Regală britanică. Îmi place foarte mult ca prestanţă, în amintirea vremurilor frumoase", a declarat doamna Viorica, însoţită de nepoata ei, Erica, în vârstă de 3 ani.

La rândul lor, Adriana şi Felicia, două tinere aflate întâmplător în Parcul Carol I, au asistat la ceremonie, fiind curioase să-l vadă pe Prinţul Charles. "Ne place Familia Regală britanică şi ne-a atras evenimentul", au afirmat acestea.

Ceremonia solemnă din Parcul Carol I a fost primul eveniment din cadrul vizitei oficiale în România a Prinţului de Wales. 

Vizita în România este prima din turneul european pe care moştenitorul Coroanei Britanice l-a început miercuri şi îl va încheia pe 6 aprilie. Prinţul Charles se va afla în România până vineri.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Turneul european pe care Prinţul de Wales l-a început miercuri include şi vizite în Italia şi Austria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.