Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seara, la sosirea la Consiliul European că „va fi o noapte foarte lungă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem într-o anumită etapă acum şi negocierile politice vor avea loc şi procesul va merge înainte. Sigur, ar fi optimal să ajungem la o concluzie comună înainte să înceapă Parlamentul lucrul în mandatul nou. Aceasta este varianta cea mai bună, dar, dacă nu se întâmplă aşa, nu este, în sine, o catastrofă. Au mai fost mandate care au început după lungi negocieri. În final, este important să se găsească soluţii care sunt viabile şi acceptabile”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Preşedintele a precizat că este ferm hotărât să se implice total pentru a obţine echilibrul geografic în stabilirea funcţiilor.

„Din punctul meu de vedere, este inacceptabil să nu avem o persoană într-o funcţie importantă care provine din ţările care au devenit mai recent membre ale Uniunii Europene şi, evident, o persoană aleasă în funcţie de conducere trebuie să se implice pentru Uniune, nu pentru statul membru din care provine, dar întotdeauna este important să fie persoane din toate zonele, fiindcă, la o adică, negocierile de orice fel trebuie să ţină cont şi de o problemă care este importantă. Nu trebuie să apară noi şi noi falii, şi falia dintre Est şi Vest care s-a cam atenuat nu trebuie să se redeschidă, bunăoară, şi pentru acest lucru este nevoie de o echilibrare şi din acest punct de vedere, adică criteriul geografic”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că îşi propune să facă foarte multe pentru România europeană şi pentru asta vrea să fie preşedintele României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.