Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul său bulgar, Rumen Radev. Cei doi oficiali vor avea discuţii pe teme de politică europeană şi vor susţine o declaraţie de presă comună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rumen Radev a fost primit de preşedinte pe platoul de onoare al Palatul Cotroceni, apoi cei doi şefi de stat au început discuţii bilaterale şi între cele două delegaţii.

"Vizita are ca scop aprofundarea dialogului politic româno-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene şi internaţionale. În cadrul discuţiilor va fi abordată şi continuarea dezvoltării relaţiilor economice, precum şi a cooperării sectoriale, în special în domenii precum energia şi transporturile, în contextul în care România este al treilea partener comercial al Bulgariei în Uniunea Europeană, iar tendinţa de creştere a volumului schimburilor bilaterale s-a menţinut în ultimii ani", anunţă Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, vor fi analizate modalităţile concrete de coordonare în vederea promovării intereselor şi obiectivelor comune în cadrul UE. Aprofundarea dimensiunii europene a relaţiei bilaterale este cu atât mai importantă cu cât Bulgaria şi România vor deţine Preşedinţia Consiliului UE, în Semestrul I din 2018, respectiv în Semestrul I din 2019.

Se vor afla totodată pe agendă aspecte privind cooperarea în cadrul NATO şi provocările de securitate în regiunea Mării Negre, Vecinătatea Estică, respectiv cooperarea la nivel regional.

La ora 11.20, cei doi preşedinţi vor susţine declaraţii comune de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.