Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, premierului japonez Shinzo Abe un mesaj de condoleanţe pentru cele 29 de victime ale cutremurelor care au avut loc, joi şi sâmbătă, în două insule din arhipelagul nipon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În numele meu şi al poporului român, doresc să exprim compasiunea şi solidaritatea faţă de persoanele afectate de cutremurele devastatoare din ultimele zile din Japonia. În aceste momente de adâncă tristeţe, transmit sincere condoleanţe familiilor îndurerate, multă sănătate celor răniţi şi putere pentru a trece peste aceste evenimente nefericite”, a transmis preşedintele Iohannis.

Cel puţin 29 de persoane au murit, iar alte aproximativ 1.500 au fost rănite în cele două cutremure care au zguduit sud-vestul Japoniei joi şi sâmbătă, multe alte persoane au rămas blocate sub case dărâmate, iar mii de oameni s-au adăpostit în gimnazii şi pe holurile unor hoteluri, relatează AP.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un oficial de la prefectura din Kumamoto, Tomoyuki Tanaka, a declarat că bilanţul victimelor creşte de la o oră la alta.

Ultimul bilanţ al cutremurului de sâmbătă, cu magnitudinea de 7,3, care a avut loc pe Insula Kyushu (sud-vest) la ora locală 1.25 (19.25, ora României), a ajuns la 19 morţi.

Cutremurul de joi seara de pe Insula Kyushu, cu o magnitudine de 6,5, s-a soldat cu 10 morţi.

Şeful de Cabinet al premierului Shinzo Abe, Yoshihide Suga, a declarat că 1.500 de persoane au fost rănite, dintre care 80 grav.

Aproximativ 70.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.