Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, joi, la telefon, cu premierul britanic Theresa May, despre atacul terorist de miercuri, de la Londra, asigurând Marea Britanie de sprijinul României, anunţă Administraţia Prezidenţială. Şeful statului a redeschis subiectul Curţii Internaţionale împotriva terorismului, idee susţinută de România şi de Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele României a condamnat în termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, lângă Parlament, simbolul democraţiei britanice, şi a exprimat solidaritatea deplină a României şi a poporului român cu Regatul Unit. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, totodată, în numele său şi al României, condoleanţe familiilor victimelor şi urări de însănătoşire grabnică celor răniţi", informează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Iohannis şi premierul May au discutat şi situaţia celor doi cetăţeni români răniţi la Londra, prim-ministrul britanic "exprimând regretele sale puternice pentru rănirea lor" şi speranţa că starea de sănătate a acestora, mai ales a româncei aflate încă în stare critică, se va ameliora.

Iohannis a transmis "sprijinul deplin" al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului.

"Pronunţându-se ferm pentru intensificarea eforturilor comune de prevenire, descurajare şi pedepsire a acestui fenomen reprobabil, Preşedintele Klaus Iohannis a amintit iniţiativa de creare a unei Curţi internaţionale împotriva terorismului, lansată în comun de România şi Spania", se mai arată în comunicat.

Preşedintele a discutat cu May şi despre nevoia de a intensifica şi eficientiza cooperarea bilaterală în sfera securităţii, inclusiv în privinţa contraterorismului.

În cursul discuţiei, a fost abordat şi subiectul vizitei oficiale a Prinţului Charles în România, pe care Iohannis o aşteaptă "cu deosebită plăcere" şi care "va constitui un reper important în istoria relaţiilor bilaterale de Parteneriat Strategic dintre cele două state".

Klaus Iohannis a semnat joi şi o scrisoare de condoleanţe către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.