Iniţiativa celor 3 Mări, care va reprezenta o bază de implementare a unor proiecte estimate la aproape 100 de miliarde de euro în domeniul infrastructurii, energiei şi digitalizării, va contribui din plin la diversificarea rutelor de transport, inclusiv în domeniul energiei, şi la creşterea coeziunii în interiorul Uniunii Europene (UE), a declarat, luni seară, la Forumul Afacerilor din cadrul Summitului Iniţiativa Celor 3 Mări de la Bucureşti, preşedintele Austriei, Alexander van der Bellen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Iniţiativa va susţine eforturile de întârire a coeziunii în interiorul Uniunii Europene şi legăturile cu partenerii de afaceri. Există deja un instrument financiar pentru a susţine aplicarea mai multor proiecte, inclusiv cele care vizează diversificarea rutelor de transport”, a declarat preşedintele Austriei.

Acesta a subliniat importanţa finalizării proiectelor din domeniul gazelor naturale, inclusiv cele din România, care vor contribui la creşterea eficienţei nergetice.

Cel de-al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis, a început luni la Bucureşti şi se desfăşoară timp de două zile. La acest eveniment au participat şefi de stat şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări din Europa Centrală şi de Est: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Luni seară, a fost semnat un acord comun privind crearea Reţelei Camerelor de Comerţ din statele participante la Iniţiativă. Summitul are ca scop realizarea unor progrese pentru creşterea interconectivităţii în regiune în trei domenii principale - energie, transporturi şi digital.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a transmis participanţilor la summit că Statele Unite rămân dedicate colaborării cu cele 12 state membre, pentru continuarea extinderii infrastructurii energetice, de transport şi digitale, arătând că Iniţiativa celor Trei Mări are un potenţial enorm de a furniza rezultate în aceste domenii şi în alte sectoare importante de cooperare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...