Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel, a salutat "în mod dosebit" eforturile preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa asigurării stabilităţii în România şi a luptei împotriva corupţiei, în cadrul convorbirilor bilaterale între cei doi oficiali, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele României a subliniat necesitatea unei cooperări mai strânse în domeniul economic. În acest sens, a pledat pentru atragerea investiţiilor luxemburgheze în România, un domeniu de excelenţă fiind cel al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, respectiv domeniul securităţii cibernetice", se arată în comunicat.

Bettel a reconfirmat interesul pentru stimularea investiţiilor luxemburgheze în economia românească, însă "a subliniat nevoia de stabilitate", care este "importantă nu numai pentru economia României şi atragerea investitorilor străini, inclusiv luxemburghezi, dar şi pentru regiune în general, şi respectiv de continuare a luptei împotriva corupţiei".

"(Xavier Bettel - n.r.) a salutat în mod deosebit eforturile Preşedintelui României", se arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis a reamintit obiectivul României de aderare la spaţiul Schengen, având în vedere expertiza şi contribuţia consistente ale ţării noastre la asigurarea securităţii frontierelor externe ale UE. Prim-ministrul Xavier Bettel a recunoscut contribuţia României în acest domeniu şi a asigurat de sprijinul Marelui Ducat pentru atingerea acestui obiectiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.