Prim-ministrul Dacian Cioloş s-a întâlnit vineri cu comisarul european economie digitală şi societate informaţională, Günther Hermann Oettinger, cu care a discutat despre securitatea cibernetică şi paşii făcuţi de România pentru implementarea Pieţei Unice Digitale şi a Agendei Digitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vizita comisarului a avut ca obiectiv general o mai bună cunoaştere a situaţiei specifice a telecomunicaţiilor din România  şi a progresului făcut de ţara noastră în atingerea obiectivelor Pieţei Unice Digitale şi Agendei Digitale. Discuţiile dintre şeful Executivului şi comisarul european au vizat teme de interes comun pentru statele membre ale Uniunii Europene, precum Piaţa Unică Digitală şi securitatea cibernetică”, informează Guvernul.

Cioloş l-a Oettinger că Guvernul îşi propune reducerea decalajului digital dintre ţara noastră şi celelalte state europene, digitalizarea administraţiei publice şi stimularea sectorului IT din perspectiva creării de noi locuri de muncă şi dezvoltării secterului de cercetare şi inovare în acest domeniu.

”Un alt subiect important discutat de cele două părţi a fost siguranţa şi criminologia cibernetică, având în vedere că, în contextul regional actual, România poate juca un rol din ce în ce mai important în materie de securitate cibernetică pentru statele din vecinătate”, mai transmite biroul de presă de la Palatul Victoria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.