Peste 300 de marinari militari şi trei nave militare româneşti vor participa, de la mijlocul acestei săptămâni, la un exerciţiu multinaţional în Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale Române au anunţat, marţi, printr-un comunicat, că exerciţiul va avea loc în Marea Neagră şi în portul Burgas. 
“Forţele Navale Române participă cu trei nave militare, în perioada 14-25 iulie, la exerciţiul multinaţional <<Breeze 22>., organizat şi condus de Forţele Navale ale Bulgariei, care se va desfăşura în apele teritoriale ale Bulgariei, în apele internaţionale ale Mării Negre şi în portul Burgas”, se arată în comunicat. 
Astfel, fregata „Regele Ferdinand” şi dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” pleacă miercuri, 13 iulie, din portul militar Constanţa, iar nava purtătoare de rachete „Zborul” va pleca joi, 14 iulie, din portul militar Mangalia spre portul Burgas, unde va avea loc prima etapă a exerciţiului şi se va desfăşura şedinţa de planificare pentru stabilirea modului de acţiune pe mare.
“La ediţia din acest an a exerciţiului <<Breeze 22>> participă capabilităţi navale şi aeriene, precum şi ofiţeri de stat major din Albania, Belgia, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, Turcia şi Statele Unite ale Americii. Obiectivul principal al exerciţiului multinaţional <<Breeze 22>> este consolidarea interoperabilităţii, la nivel tactic, între personalul naval şi unităţile participante, prin exersarea procedurilor operaţionale de război convenţional şi neconvenţional şi de combatere a ameninţărilor asimetrice”, a mai transmis sursa citată. 
Forţele Navale au precizat că scenariul exerciţiului „Breeze 2022” prevede răspunsul unei forţe multinaţionale la o criză geopolitică apărută în regiune şi cuprinde acţiuni în toate mediile de luptă, inclusiv împotriva ameninţărilor hibride, pentru a întări capacitatea de apărare a graniţei estice a NATO.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.