Adjunctul secretarului general al NATO pentru investiţii în domeniul apărării, Camille Grand, a vizitat Baza Militară 99 Deveselu, spunând că aceasta este ”un reper important al legăturii transatlantice şi un excelent exemplu pe care NATO îl dă în privinţa adaptării la noile provocări”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deplasarea lui Camille Grand la Deveselu a avut loc în contextul vizitei de informare pe care Comitetul NATO pentru politică de apărare şi planificare pentru apărare antirachetă – DPPC (MD) a făcut-o în România în perioada 27 – 29 martie.

”În timpul vizitei din baza de la Deveselu care găzduieşte sistemul Aegis Ashore, delegaţia Comitetului NATO a apreciat eforturile făcute de România în operaţionalizarea facilităţii militare, dar şi sprijinul oferit Statelor Unite ale Americii pentru punerea la dispoziţia Alianţei a capabilităţii de apărare împotriva rachetelor balistice”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Ministerul Apărării Naţionale.

Adjunctul secretarului general al NATO pentru investiţii în domeniul apărării a vorbit despre importanţa bazei de la Deveselu, ”considerată un reper important al legăturii transatlantice şi un excelent exemplu pe care NATO îl dă în privinţa adaptării la noile provocări”.

De asemenea, a fost reiterat caracterul defensiv al sistemului antirachetă, acesta fiind destinat contracarării ameninţărilor balistice provenite din afara zonei euro - atlantice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.