Moscova consideră decizia Bucureştiului de a expulza un diplomat rus drept "neprietenoasă" şi îşi rezervă dreptul de a "lua măsuri relevante ca răspuns", a declarat, luni pentru TASS, ambasadorul rus în România Valery Kuzmin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această decizie este, fără îndoială neprietenoasă şi nu îmbunătăţeşte relaţiile internaţionale dintre Rusia şi România", a susţinut ambasadorul rus. "Conform Convenţiei de la Viena, autorităţile ruse îşi rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns". 

El a confirmat că a fost chemat de ministrul român al Afacerilor Externe şi i s-a transmis că adjunctul ataşatului militar al ambasadei Rusiei la Bucureşti va fi expulzat. 

"Convenţia de la Viena în privinţa relaţiilor diplomatice nu prevede oferirea unor explicaţii pentru astfel de demersuri. Diplomaţii români au ocolit orice comentariu", a mai susţinut Kuzmin.  

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat luni că adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Rusiei a fost declarat persona non grata, având în vedere că "activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961".

România l-a expulzat pe Alexey Grishaev, iar Slovacia şi Ţările Baltice au anunţat, la rândul lor, expulzarea a şapte diplomaţi ruşi în total.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.