Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a explicat că situaţia din Orientul Mijlociu este în continuare "complicată", dar a dat asigurări că nu există riscuri pentru România şi pentru Europa, nivelul de alertare fiind unul minimal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Situaţia din Orientul Mijlociu rămâne în continuare complicată şi trebuie să fim cu toţii vigilenţi, activi şi creativi în ceea ce avem de făcut. Dar momentul acela de risc, care cred că a fost resimţit şi în opinia publică de acasă a fost, se pare, depăşit. Dar cred că cel mai bun lucru este să ne păstrăm şi vigilenţa şi toate antenele deschise”, a declarat Mircea Geoană, într-un interviu difuzat, luni seară, de Digi 24.
 
Secretarul general adjunct al NATO a dat asigurări că nivelul de alertare pentru România a rămas minimal, chiar şi în momentul în care Iranul a atacat cu rachete o bază militară din Irak. 
 
"Ceea ce aş putea să spun este că atunci când momentul de risc, de escaladare, a existat şi el a existat, vreau să spun extrem de clar, pentru cei de acasă şi pentru opinia publică şi pentru decidenţii noştri că întreg sistemul de alertare NATO la care, de exemplu, este racordat scutul de la Deveselu, nu a fost alertat dincolo de nivelul global. Şi atunci, şi acum, şi ieri, şi probabil că şi în perspectivă, nivelul de alertare este cel minimal şi chiar în condiţiile în care a existat acel atac cu un număr de rachete de rază scurtă şi medie de acţiune din partea Iranului împotriva unei baze din Irak, nivelul de alertare pentru România şi pentru Europa nu a crescut nicio secundă, nu a fost nicio vorbă şi nicio secundă vorba de risc la adresa securităţii aliaţilor europeni”, a declarat Mircea Geoană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.