Ministrul Muncii Marius Budai răspunde acuzaţiilor lui Siegfried Mureşan conform cărora Guvernul PSD - ALDE a refuzat ca România să găzduiască Autoritatea Europeană a Muncii, spunând că România nu putea găzdui sediul Autorităţii Europene a Muncii după ce a condus negocierile pentru Regulamentul instituţiei, concluzia sa fiind că se pare că Mureşan a stat degeaba pe la Bruxelles în ultimii ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene presupune ca statul care o asigură să acţioneze imparţial, în calitate de arbitru între statele membre, astfel încât acestea să ajungă la acord pe directivele şi regulamentele aflate în dezbatere.
Statul care asigură Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene nu poate înclina balanţa în situaţii care l-ar favoriza faţă de celelalte state membre. Aşadar, România nu îşi putea depune candidatura pentru a găzdui sediul Autorităţii Europene a Muncii (ELA), după ce a condus negocierile între Statele Membre ale Uniunii Europene, dar şi cu Parlamentul European, pentru adoptarea Regulamentului de înfiinţare a acestei autorităţi", afirmă ministrul într-o postare pe Facebook.

El precizează că, după organizarea a 8 reuniuni tehnice, 7 trialoguri şi două reuniuni COREPER (Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai Guvernelor Statelor Membre ale Uniunii Europene), Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a reuşit să ajungă la un acord, în data de 14 februarie, cu Parlamentul European, pe Regulamentul de înfiinţare a ELA, în condiţiile în care propunerea de Regulament pentru constituirea Autorităţii Europene a Muncii a fost publicată de Comisia Europeană în 13 martie 2018. 

"În concluzie, România a depus eforturi consistente pentru adoptarea Regulamentului de înfiinţare a ELA, astfel că România nu putea să încerce să influenţeze în favoarea sa stabilirea sediului, din calitatea imparţială de exercitare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

Se pare ca europarlamentarul PNL Mureşan a stat degeaba în ultimii ani pe la Bruxelles, din moment ce nu ştie chestiuni elementare despre funcţionarea instituţiilor Uniunii Europene", conchide Budai.

Europarlamentarul liberal Siegfried Muresan afirmă, vineri, că Guvernul PSD - ALDE a refuzat ca România să găzduiască Autoritatea Europeană a Muncii, pentru că ar fi trebuit să depună candidatura până în 6 mai. ”Guvernul Dăncilă nu a depus candidatura fiindcă nu este capabilă să obţină nimic pentru România în Europa”, susţine Mureşan.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.