Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Croaţiei la Bucureşti, Davor Vidiš, cel din urmă exprimând că ţara sa este interesată de experienţa României în ceea ce priveşte derularea programului de achiziţie a avioanelor multirol F-16. Ambasadorul a pledat şi pentru o ”susţinere reciprocă în context regional şi internaţional, plecând de la obiectivele strategice comune ale celor două state, de creştere a securităţii şi stabilităţii în vecinătatea imediată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul discuţiilor cu diplomatul croat, ministrul Apărării Naţionale a subliniat necesitatea relansării dialogului politico-militar la nivel înalt între cele două state membre ale NATO şi UE, precum şi importanţa cooperării militare practice la nivelul categoriilor de forţe armate”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de MApN.

Ministrul Gabriel Leş a scos amintit relaţiile de cooperarea bilaterală la nivel politico-militar în cadrul organizaţiilor regionale, precum şi între forţele armate române şi croate în teatrul de operaţii din Balcani şi la exerciţiile multinaţionale desfăşurate sub egida NATO.

Totodată, ministrul a invitat Croaţia să-şi intensifice ”participarea la exerciţiile bilaterale sau în cadru Aliat care au loc pe teritoriul României”.

De cealaltă parte, ambasadorul croat a vorbit despre interesul ţării sale faţă de experienţa României în ceea ce priveşte derularea programului de achiziţie a avionului multirol F-16.

De asemenea, Davor Vidiš ”a pledat pentru o susţinere reciprocă în context regional şi internaţional, plecând de la obiectivele strategice comune ale celor două state, de creştere a securităţii şi stabilităţii în vecinătatea imediată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.