Un soldat american care a fost reţinut în Rusia sub acuzaţia de comportament infracţional a fost arestat la decizia unui tribunal din Vladivostok pentru acuzaţii de furt, a anunţat marţi agenţia de presă RIA, aflată sub controlul statului. Citând biroul de presă al instanţei, RIA a precizat că soldatul, pe care instanţa l-a identificat ca fiind Gordon Black, va fi reţinut până la 2 iulie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Tribunalul districtual Pervomaiski din Vladivostok l-a arestat pe soldatul american Gordon Black în temeiul articolului pentru furt (din Codul penal al Rusiei)", a declarat RIA, citând-o pe purtătoarea de cuvânt a tribunalului.

Armata americană, care a declarat luni că a fost informată despre reţinerea bărbatului, nu l-a numit oficial pe soldat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un oficial american care a vorbit sub rezerva anonimatului a declarat că soldatul avea baza în Coreea de Sud. Un alt oficial american a declarat că soldatul a fost acuzat că a furat de la o femeie.

Cotidianul rusesc Izvestia, citând o sursă anonimă, a declarat că sergentul din armata americană din Coreea de Sud a cunoscut pe internet o femeie din portul Vladivostok, în estul îndepărtat al Rusiei. Izvestia a afirmat că cei doi au locuit împreună o perioadă de timp şi că el a furat 200.000 de ruble (2.196 de dolari) de la ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.