Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, apreciază, miercuri, că este o zi importantă pentru viitorul Moldovei, referindu-se la decizia Comisiei Europene de a recomanda începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. ”Este o recunoaştere a efortului nostru comun - al instituţiilor statului, care muncesc pentru a transforma ţara, precum şi al cetăţenilor, care aleg pacea, democraţia şi dezvoltarea”, afirmă Maia Sandu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Zi importantă pentru viitorul Moldovei - Comisia Europeană a recomandat ţărilor membre ale Uniunii Europene să iniţieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Acest pas este o recunoaştere a efortului nostru comun - al instituţiilor statului, care muncesc pentru a transforma ţara, precum şi al cetăţenilor, care aleg pacea, democraţia şi dezvoltarea”, a scris, miercuri, pe Facebook, Maia Sandu.

Potrivit acesteia, ”Raportul Comisiei Europene confirmă că Moldova a făcut în ultimul an reforme serioase care pregătesc ţara de a deveni un stat european şi necesare pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor cetăţenilor”.

”Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Decizia de azi a Comisiei Europene ne încurajează şi ne responsabilizează să continuăm lucrurile începute: să facem Moldova mai puternică, un stat care asigură pacea acasă şi contribuie la securitatea regională şi are grijă de bunăstarea cetăţenilor săi”, a mai scris preşedintele Republicii Moldova.

Acesta apereciază că ”este mult de lucru”.

”Drumul pe care am ales să mergem este plin de provocări. Nu ne sperie munca, iar obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030. Republica Moldova în Uniunea Europeană este unica noastră şansă de a garanta un viitor al păcii, libertăţii şi prosperităţii pentru întreaga ţară”, a mai transmis Maia Sandu.

Comisia Europeană recomandă Consiliului European să deschidă negocierile de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina, având în vedere rezultatele obţinute de cele două ţări, după ce Chişinăul şi Kievul vor adopta unele reforme esenţiale, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În ceea ce priveşte Georgia, executivul european este de părere că poate primi statutul de ţară candidată la aderare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.