Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că votul la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei a început în afara ţării, la Auckland, Noua Zeelandă, urmând să fie deschise secţiile de vot din Australia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, votul a început la Auckland, în 5 octombrie, la ora 21.00, ora României (ora 07.00 ora locală), în secţia nr. 16, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în străinătate.

După deschiderea secţiei de votare din Auckland, urmează să fie deschise secţiile organizate în Australia (Brisbane, Canberra, Sydney şi Melbourne, respectiv Adelaide).

"În ansamblu, votul în străinătate se va desfăşura pe durata a 58 de ore. Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate se va încheia luni, 8 octombrie 2018, pe Coasta de Vest a SUA şi Canada (secţiile de votare de la Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Phoenix şi Portland în SUA, respectiv Vancouver în Canada) la ora 07.00, ora României", arată sursa citată.

MAE a organizat, la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, 378 de secţii de votare în afara ţării, cele mai multe fiind în Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franţa (15), Germania (14).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.